MOȚIUNE DE CENZURĂ ACL - GUVERN PONTA. Klaus Iohannis prezintă motivele moțiunii de cenzură

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a anunțat, luni, că Alianța Creștin Liberală va iniția moțiune de cenzură pe tema încercărilor Guvernului de a pregăti fraudarea alegerilor.

"Am lămurit foarte clar pe ce temă se va axa moțiunea de cenzură. Noi am considerat că cel mai îngrijorător complex de teme din această perioadă se constituie din încercările Guvernului Ponta de a pregăti o posibilă fraudare a alegerilor — OUG 45 de pregătire a alegerilor, OUG de legalizare a traseismului politic în administrația publică locală.

Toate aceste demersuri trebuie sancționate și moțiunea de cenzură care va fi pregătită de specialiștii noștri în perioada imediat următoare se va axa pe acest domeniu", a declarat Klaus Iohannis, într-o conferință de presă comună cu liderul PDL, Vasile Blaga.

El a precizat că grupurile parlamentare ale ACL vor să "oprească abuzurile PSD și ale Guvernului Ponta într-un domeniu extrem de sensibil".

Citește și: Cum apreciază Ambasada Marii Britanii OUG promovată de Dragnea

"Inițiatorii au spus că este o problemă extrem de urgentă și trebuie rezolvată acum, ori joi, de când au discutat-o în Guvern, iată că s-a făcut luni și nu s-a publicat nimic. Este cel puțin straniu și noi bănuim că ceva acolo nu este în regulă, că altfel joi seara putea să fie publicată OUG, cum s-a întâmplat de alte ori când s-a publicat Ordonanța. Nici nu fusese discutată până la capăt și a apărut în Monitorul Oficial. Noi bănuim Guvernul că are anumite demersuri ascunse și vrem să știm", a continuat Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

Președintele PDL, Vasile Blaga, a transmis că nu s-a stabilit data la care va fi depusă moțiunea de cenzură.

"Să vedem prima dată în Monitorul Oficial forma finală, că nici nu mai știm cum să-i mai spunem, că înțeleg că au rediscutat-o OUG și o să stabilim foarte clar calendarul", a explicat liderul democrat-liberal.

Conform Constituţiei, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor.

Adoptarea unei moţiuni de cenzură presupune votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Din totalul de 575 de senatori şi deputaţi, grupurile PNL şi PDL numără în prezent 186 de parlamentari, scrie digi24.ro.

Vezi și: Iohannis aruncă bomba! Ce s-ar putea întâmpla cu prezidențialele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel