Mitropolitul Ardealului: "Nu există un Dumnezeu care să omoare. Ei nu au un Dumnezeu"

Mitropolitul Ardealului Laurenţiu Streza a anunţat că, joi, în toate bisericile ortodoxe din Transilvania preoţii se vor ruga pentru victimele atentatelor de la Bruxelles (Belgia).

Mitropolitul Ardealului le-a spus credincioşilor că "şi noi ne aflăm în acelaşi pericol" cu restul lumii unde au avut loc atentate teroriste, el adăugând că autorii acestor crime "nu au niciun Dumnezeu", pentru că "nu există un Dumnezeu care să omoare".

"Vreau să ne exprimăm în mod liturgic compasiunea faţă de tragedia de la Bruxelles. Întâi de toate, indiferent ce se întâmplă, unde se întâmplă, dacă se pierd vieţi, cu atât mai mult mai multe vieţi, e o durere pentru toată lumea. În momentul în care lucrul acesta se face printr-un atentat, (...) acei oameni, ei nu în numele lui Dumnezeu, nu există un Dumnezeu care să omoare. Nu ştiu ce Dumnezeu au ei. Ei nu au un Dumnezeu", a declarat Mitropolitul Ardealului.

[citeste si]    

Mitropolitul Laurenţiu Streza a anunţat că joi, zi de doliu naţional în România, în toate bisericile din Mitropolia Ardealului vor fi pomeniţi cei decedaţi în atentatele de la Bruxelles. "Noi îi vom pomeni pentru că este o zi de doliu în toată ţara. Noi vom face rugăciuni în bisericile noastre şi îi vom pomeni şi ne vom ruga pentru întreaga lume şi pentru noi, şi noi ne aflăm în acelaşi pericol. (...) Să ferească toată lumea de acest pericol", a spus el.

Joi pe teritoriul României este zi de doliu naţional, în semn de solidaritate cu victimele atentatelor de la Bruxelles. Atentatele comise marţi dimineaţă pe aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem şi în staţia de metrou Maelbeek din capitala belgiană s-au soldat cu cel puţin 31 de morţi şi 270 de răniţi, conform bilanţului anunţat miercuri seară de autorităţile belgiene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel