MITĂ la PSD. Bunea Stancu și Ioan Niculae, închisoare cu executare. Decizii definitive

Curtea de Apel București a decis definitiv în procesul "Mită la PSD", în care a fost anchetată finanțarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale a candidatului Mircea Geoană, din 2009. 

Ioan Niculae, 2 ani și șase luni de închisoare cu executare

"A spus inițial că nu i s-a cerut niciodată să sponsorizeze un partid. Dintr-o dată și-a adus aminte că da", a spus procurorul de caz despre omul de afaceri Ioan Niculae, patronul Interagro, cel mai bogat român, cu o avere estimată la peste un miliard de euro. El a primit doi ani și șase luni de închisoare cu executare, după ce a recunoscut că i s-a cerut să finanțeze campania lui Mircea Geoană, dar că a făcut-o legal, prin bancă. A fost acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

"Recunosc întâlnirea de pe 28 octombrie. Am luat registrul de intrare de la Interagro. A existat un telefon de la poartă când mi s-a spus că sunt căutat de Viorel Hrebenciuc. Discuția a durat 15 minute. La final m-a întrebat dacă sunt de acord să finanțez campania lui Mircea Geoană. Nu a precizat sub ce formă. Eram surprins de propunere, era pentru prima dată. Am spus că aș putea să sponsorizez, dar să fie legal și plătit prin bancă. A rămas că mă va căuta ulterior. Nu a mai revenit. Dacă doream să sponsorizez un partid, o puteam face legal, fără să risc nimic (...) Pe Bunea Stancu îl știu din 1978, soțiile noastre fiind din același sat de lângă Brăila și chiar sunt rude", a spus Ioan Niculae, la termenul de joi. 

Gheoghe Bunea Stancu, trei ani de închisoare cu executare

Gheorghe Bunea Stancu a primit trei ani de închisoare cu executare. A fost ultima cale de atac. El a fost acuzat de folosirea influenței și autorității ce rezultă din funcția de conducere într-un partid pentru a obține pentru altul bani sau foloase necuvenite.

Achitați pe fond, condamnați cu executare la ultima cale de atac

În același dosar au fost deferiți justiției Gheorghe Teodorescu, acționar al SC Insomar SRL, și Viorel Bărac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Judecătoria Sectorului 1 îi achitase pe toți inculpații din dosar. Curtea de Apel București i-a condamnat pe toți, la închisoare cu executare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel