Mită la Ministerul Culturii. Alexandru Frâncu, de la Paraziții, ARESTAT

Alexandru Frâncu, fondatorul trupei "Paraziții", a fost arestat pentru 30 de zile, potrivit România TV, după ce vineri a fost prins în flagrant cu 6.000 de euro asupra sa, bani pe care-i ceruse drept mită pentru a interveni la Ministerul Culturii în vederea acordării unei autorizații de construcții. 

Angajaţi ai Direcției Generale Juridice și Patrimoniu Cultural din Ministerul Culturii sunt bănuiţi că au luat mită sume de până la 10.000 de euro, ca să acorde avize de construcție pentru clădiri de patrimoniu. Alexandru Francu, fondator al trupei "Paraziții", a fost prins în flagrant în timp ce primea 6.000 de euro, pentru a intermedia influența în cadrul Direcției Generale Juridice și Patrimoniu Cultural din Ministerul Culturii. Denunțător în dosar este cel care i-a dat banii. El le-a spus anchetatorilor că a solicitat un aviz de construcție, dar i s-au cerut bani. 10.000 de euro. Intermediarul șpăgii a chiar Alexandru Francu, care l-ar fi convins pe denunțător să facă rost de banii în schimbul cărora urma să primească avizul de construcție.

Alexandru Frâncu și alte două persoane din minister au fost reținuți vineri. Alexandru Frâncu ese milionar în euro. El deține o vilă și un apartament de lux în Capitală, o casă de vacanță în străinătate și două limuzine. Este și patronul unui hotel de fițe din Bucureşti. La mijlocul anilor 1990, Frâncu a înfiinţat alături de Cheloo trupa Paraziţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel