Misterul papirusului Tulli. Vezi dacă ne-au vizitat extratereștrii

De-a lungul mileniilor, urme ale unor  civilizații extraterestre care ne-ar fi vizitat au fost relatate, dar ignorate sau ascunse. Una dintre cele mai elocvente relatări a unei astfel de vizite a fost relatată de egipteni într-un papirus denumit Tulli.

Papirusul Tulli, descoperit în Egipt, spune o poveste de-a dreptul fantastică, care schimbă perspectiva noastră cu privire la trecut, prezent și chiar viitor.

La prima vedere această relatare pare desprinsă din scenariul unui film, dar lucrurile sunt cât se poate de reale, pentru că Papirusul Tulli a fost studiat și cercetat de numeroși arheologi, care i-au confirmat autenticitatea. Pe de cealaltă parte, există totuși un grup de specialiști care sunt de părere că totul este un fals și nimic mai mult.

Această părere pare una stranie, pentru că documentul antic a fost descoperit în 1934, într-un magazin de antichități de către Alberto Tulli, fost director al Muzeului Egiptean al Vaticanului. Este puțin probabil ca în acea vreme oamenii să fi fost familiarizați cu poveștile extraterestre, chiar mai mult să inventeze o asemenea întâmplare. Adevărul nu îl cunoaștem, dar cu toate acestea, vă prezentăm impresionanta poveste scrisă în acest papirus controversat din vremea faraonului Thutmosis (Thutmose, Tutmes) al III-lea.

Citește și: Descoperire în apropierea coastelor Turciei. Experții caută explicații - Video

„In anul 22, în a treia lună de iarnă, în ceasul al şaselea din zi, scribii din Casa Vieţii au observat un cerc de foc, care vine din cer (...). Era un corp lung de 1 tijă şi lat de 1 tijă (...), care nu avea cap... din gura lui ieşea un miros neplăcut. Nu avea voce. Inimile scribilor au devenit confuze şi ei s-au pus pe burtă. (...)

Au mers la rege şi au raportat toate acestea (...). Majestatea Sa a dat ordin de... cercetat toate papirusurile de la Casa Vieţii, pentru a medita la ce s-a întîmplat (...). Acum, după ce au trecut cîteva zile, aceste obiecte au devenit tot mai numeroase în cer. Strălucirea lor a depăşit-o pe cea a Soarelui şi ajungea pînă în cele patru colţuri ale cerului, în înalt şi-n lat; în cer era locul de la care aceste cercuri de foc au venit şi au plecat. Armata lui Faraon privea, cu el în mijlocul lor. Au fost şi după cină.

Apoi, aceste cercuri de foc au suit mult în cer şi au pornit spre sud. Peşti şi păsări apoi au căzut din cer. O minune ce nu s-a mai cunoscut de la întemeierea ţării lor (...). Şi Faraon a cerut tămîie să fie adusă şi să se facă pace cu Pămîntul (...). Şi ceea ce s-a întîmplat a fost ordonat de a fi scris în Analele Casei Vieţii, ca aceasta să fie luare-aminte de-acum înainte pentru eternitate", preciza scierea din papirus.

Se pare că acestea nu au aterizat niciodată pe Terra, dar pentru ca posteritatea să cunoască adevărul, faraonul a ordonat ca acest eveniment straniu să fie consemnat într-un papirus.

Vaticanul neagă existența manuscrisului în arhivele sale

Mai multe detalii nu se cunosc despre această poveste, pentru că papirusul în cauză a dispărut ca și cum niciodată nu ar fi existat. Vaticanul neagă cu vehemență că în arhivele sale ar exista un asemenea manuscris, cu toate ca anumite voci sunt de părere că acolo ar fi locul în care este păstrat cu sfințenie.
vizita extraterestra

Chiar dacă misterul și controversele planează asupra acestui manuscris, putem spune că este una dintre cele mai impresionante povești cu extratereștri și că egiptenii antici au stabilit contacte cu speciile extraterestre mult mai bine decât o facem noi, în timpurile prezente.

Fenomenul s-a repetat chiar și în zilele noastre. Pe 10 decembrie 2009, deasupra Norvegiei a apărut o spirală luminoasă; pe 26 mai o altă spirală misterioasă a luminat cerul Canadei. In decembrie 2010 şi ianuarie 2011, mii de tone de peşti au murit subit şi zeci de mii de păsări au căzut moarte din cer. Cu toată ştiinţa actuală, aceste fenomene nu au putut fi explicate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel