Misterele disparițiilor din Marea Neagră. Poate fi un nou Triunghi al Bermudelor

Triunghiul Bermudelor continuă să fascineze imaginaţia amatorilor de fenomene paranormale. Dar nu este singurul loc din lume unde au avut loc dispariţii misterioase. Şi în România există un loc straniu, la numai 45 de kilometri de Sulina, unde au dispărut fără urmă zeci de oameni împreună cu navele sau avioanele în care se aflau.

Cele mai multe dispariţii se pare că au avut loc la numai 45 de kilometri depărtare de Sulina, în apropiere de Insula Şerpilor. Locul era temut şi de corăbierii ruşi care povesteau, încă din secolele XIII – XIV, despre vâltoarea de ape albe care înghite tot ce îi iese în cale, până şi stolurile de păsări care zburau pe deasupra, scrie Libertatea.

 Dispariţiile din Marea Neagră rămân la fel de misterioase ca şi cele din Triunghiul Bermudelor, din Marea Sargaselor.

Cercetătorii ruşi şi ucraineni au încercat să studieze acest fenomen şi au ajuns la concluzia că, în zona respectivă, există o anomalie magnetică.

Informaţiile au ieşit la iveală când au fost citite o parte din dosarele fostei armate roşii. În luna mai 1944, un crucişător rusesc a dispărut la sud de Crimeea, în plină zi, în apele mării. Incidentul a fost relatat de comandantul unei alte nave care însoţea vasul de război. El a declarat că o ceaţă neagră, străbătută de fulgere verzi, a învăluit crucişătorul Ţiolkovski şi, de atunci, nu l-a mai văzut. În decembrie 1945, au dispărut în aceeaşi regiune cinci bombardiere ruseşti. Ultimele transmisiuni ale piloţilor vorbesc despre o ceaţă groasă care le-a afectat ecranele de la bord.

Dar, poate că cea mai stranie întâmplare din apele Mării Negre este dispariţia a 80 de oameni care lucrau pe o platformă petrolieră, în anul 1991. Colegii de pe ţărm au încercat în repetate rânduri să ia legătura cu ei, dar nu au primit niciun răspuns. Peste câteva ore, o escadrilă militară a descoperit platforma plutind în derivă, pustie, de parcă toţi oamenii ar fi fost nevoiţi să plece în mare grabă. Misterul dispariţiei lor nu a fost elucidat nici până azi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel