Mister total în Liga 1! Nu se știe cine va transmite meciurile. Afacere de sute de milioane de euro în care apar nume grele din fotbal și media. Adrian Sârbu și Arpad Pazkany, printre ei

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, marți, că a ajuns la un acord privind drepturile de televizare ale meciurilor din Liga 1, însă nu a precizat cine le-a cumpărat și nici despre câți bani e vorba.

În comunicatul LPF de mai jos se poate observa formularea greoaie atunci când vine vorba despre sume. De asemenea, nu se precizează cine este partenerul media, ci doar că este din UE.

Liga Profesionista de Fotbal anunta semnarea in cursul zilei de astazi a unui parteneriat media intre LPF si o companie din Uniunea Europeana avand ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare privind Campionatul National al Ligii 1.

In baza acestui parteneriat, LPF va incasa in urmatoarele cinci sezoane competitionale, in mod neconditionat, o suma anuala neta egala cu valoarea sumelor anuale incasate din cedarea drepturilor de difuzare primite de LPF in sezoanele competitionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014. La aceasta suma se va adauga suma de 1.000.000 de euro net anual in situatia in care LPF va organiza competitia "Cupa Ligii", precum si un procent de 20 la suta din veniturile nete din publicitate realizate de posturile TV cu ocazia transmiterii, in direct, a jocurilor din Campionatul National al Ligii 1.

Totodata, mentionam ca din sumele care urmeaza sa fie incasate de LPF in baza parteneriatului media incheiat astazi nu vor fi achitate comisioane de intermediere, astfel cum s-a procedat anterior cu ocazia comercializarii drepturilor de difuzare de catre LPF.

Presedintele LPF, domnul Gino Iorgulescu a precizat ca "prin semnarea parteneriatului media in conditiile prezentate mai sus, si-a respectat angajamentele asumate fata de cluburile din Liga 1 la momentul alegerii sale, in functia de Presedinte al LPF".

Reprezentantul legal al noului partener media al LPF a declarat ca "este incantat de semnarea contractului cu LPF, fiind convins ca experienta companiei pe care o reprezinta in privinta valorificarii drepturilor de difuzare va contribui in mod decisiv la cresterea valorica a produsului media asociat Campionatului National al Ligii 1 si, implicit, a spectacolului sportiv creat de aceasta competitie".

Având în vedere comunicatul de mai sus, care nu spune nimic, în presă au început să apară mai multe scenarii și posibile nume implicate în afacere, mai ales după ce pe site-ul lui Mitică Dragomir a apărut o firmă despre care nu se știe nimic, Intel Sky Broadcast Ltd.

Liga Profesionistă de Fotbal a vândut, pentru cinci ani, drepturile TV unei firme cu sediul în Malta. Este vorba despre Intel Sky Broadcast Ltd., iar afacerea s-a făcut prin intermediul casei de avocatură Popoviciu și asociații. Firma malteză poartă, încă, pampers, deoarece la capitolul dedicat vechimii nu dăm decât peste un zero. Investiția este fragedă, dar puternică, pentru că oamenii de afaceri care se ocupă de caz sunt extrem de serioși. Surse credibile susțin că două posturi generaliste vor transmite meciurile din Liga I, la prețuri apropiate de cele pe care practică acum ProTv.

Sursă: http://www.oracoluldelabalcesti.ro/drepturi-tv-malta.html

Arpad Paszkany, Adrian Sârbu și grupul de la Monte Carlo

Intel Sky Broadcast are ca administrator o rusoaică, Olga Zakimova. Femeia apare și în poza în care se semnează parteneriatul, însă ziarele de sport au vehiculat nume grele care ar sta în spatele afacerii.

Surse GSP.ro susțin că în spatele firmei din Malta este finanțatorul celor de la CFR Cluj, Arpad Paszkany, fără a da însă amănunte suplimentare. România TV a anunțat același lucru, dar i-a pronunțat și numele lui George Soros.

”Conform unor surse ale RomaniaTV.net, în spatele afacerii s-ar afla patronul CFR Cluj, Arpad Paszkany, care ar fi achiziţionat drepturile printr-o firmă din Uniunea Europeană care ar avea legături cu magnatul George Soros”, se arată pe site-ul romaniatv.net. Știrile în care era anunțat Paszkany apăreau pe 5 martie, între timp omul de afaceri a negat, spunând că nu are forța financiară. "Eu nu am forţa financiară să cumpăr aceste drepturi TV. Doar companiile de televiziune prin cablu îşi pot permite în acest moment să plătească sute de milioane de euro pentru drepturi. E adevărat că în urmă cu un an şi jumătate am discutat cu cei de la DigiSport să creăm un consorţiu, iar televiziunile mele să transmită partidele formaţiilor din Transilvania, din păcate, ideea nu s-a concretizat". Numele lui Adrian Sârbu apare și el în scandal. Gazeta Sporturilor și Fanatik scriu că, defapt, fostul șef al Pro TV este beneficiarul secret al afacerii.

Societatea şi-a luat angajamentul în faţa lui Iorgulescu că va aduce în conturile Ligii, în fiecare din următorii 5 ani, suma de 33,6 milioane de euro, plus încă un milion de euro pentru fiecare sezon dacă se organizează Cupa Ligii. Sursele Gazetei îl dau pe Adrian Sîrbu drept cîştigător!

"Dragomir aruncă doar nişte fitile ca să se laude că, de fapt, el ar fi adus acest nou contract pentru drepturile TV, ceea ce nu este adevărat", spun oamenii din LPF. Firma anunţată cîştigătoare de Mitică nu ar fi Intel Sky Broadcast Ltd, iar în spatele parteneriatului parafat marţi s-ar afla fostul patron de la Pro TV, Adrian Sîrbu!

Sursa GSP precizează: "De la bun început vrea plata individuală pentru partidele din Liga 1! Dacă vrei să vezi, de exemplu, Steaua - Dinamo, plăteşti o anumită sumă, iar pentru FC Braşov - Chiajna o sumă mult mai mică. Se va înfiinţa un post nou de sport, iar doritorii vor primi un dispozitiv care va fi băgat în televizor şi care va recepţiona semnal pentru a vedea jocurile dorite".

Pentru a nu exista probleme cu Consiliul Concurenţei, Liga ar da cel puţin două meciuri pe etapă celor de la EuroSport, post liber la distribuţie în toate reţelele de cablu.

Sursă: http://www.gsp.ro/gsp-special/media/s-a-bagat-adrian-sirbu-omul-din-spatele-contractului-semnat-cu-lpf-pentru-drepturile-tv-ar-putea-introduce-sistemul-pay-per-view-421073.html

Fanatik.ro are un scenariu incredibil și vorbește de sume de peste 100 de milioane de euro și de grupul de la Monte Carlo, din care ar face parte mai mulți oameni de afaceri români. Lovitură devastatoare pentru DigiSport, Antena 1 și DolceSport! Mogulul Adrian Sîrbu a achiziţionat, alături de „Grupul de la Monte Carlo”, drepturile TV ale Ligii 1 de fotbal pentru următorii cinci ani!

Despărțit la final de an de Central European Media Enterprises, companie ce deține Pro TV, Adrian Sîrbu vrea să revină în forţă şi să deschidă un nou post de televiziune! El este personajul misterios aflat în spatele şi mai misterioasei firme Intel Sky Broadcast Ltd. Alături de Adrian Sîrbu au mai intrat în tranzacția pentru drepturile TV ale Ligii 1 și alţi potenţi financiar, care fac parte din frăţia selectă a oamenilor de business, supranumită „Grupul de la Monte Carlo”! Este vorba de Elan Schwartzenberg, Cristi Burci sau Mihai Văcăroiu, fiul fostului premier Nicolae Văcăroiu! Cu forţele unite, redutabila falangă financiară, coordonată de Adrian Sîrbu, speră să facă din drepturile TV o super-afacere, care, bineînţeles, să le aducă şi profit! Totalul sumei care va fi plătită LPF pentru următorii cinci ani este de minimum 173 de milioane de euro!

Sursă: http://www.fanatik.ro/bataie-pe-drepturile-tv-doi-miliardari-vor-liga-1-176894

Adrian Sârbu a negat și el implicarea în afacere.

"Nu am nici o implicare în achiziţionarea drepturilor TV”, a declarat pentru capital.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel