Miron Mitrea, condamnat la doi ani de închisoare cu executare

Magistrații  au decis, miercuri, condamnarea fostului ministru, Miron Mitrea, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru corupţie. Decizia nu este definitivă. În acest dosar, Irina Jianu a primit cinci luni de închisoare

Miron Mitrea este acuzat că, pe vremea în care era ministrul Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei a primit mită circa 300.000 de euro, sub formă de lucrări de construcţie la o casă aparţinând mamei sale.

Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, Lucrărilor Publice şi Locuinţei în perioada 2000-2004, a fost acuzat de DNA de luare de mită, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, în legătură directă cu infracţiunea de corupţie, uz de fals.

Avocaţii apărării au cerut achitarea inculpaţilor, susţinând că nu există dovezi care să ateste vinovăţia lor.

Citește și: Miron Mitrea, retrimis în judecată. Procurorii îl acuză de corupție

Potrivit referatului procurorilor, Miron Mitrea este acuzat, alături de Irina Paula Jianu, fost inspector de stat, şef adjunct la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), de fapte de corupţie în legătură cu renovarea casei mamei fostului ministru al Transporturilor.

În acest dosar și Nicolae Popescu, arhitect şef al Primăriei Voluntari la data faptelor,a fost judecat pentru fals material în înscrisuri oficiale şi favorizarea infractorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel