Miron Mitrea, condamnat a doi ani de închisoare cu executare

Magistrații Curții Supreme au decis, vineri, condamnarea  lui Miron Mitrea la doi ani cu executare în dosarul  de corupţie privind lucrările de construcţie făcute la locuinţa mamei sale, decizia fiind definitivă.

Judecătorii instanţei supreme au decis să îl condamne pe Miron Mitrea la doi ani de închisoare pentru luare de mită, la care se adaugă interzicerea unor drepturi după executarea pedepsei. Miron Mitrea va împlini pe 8 august vârsta de 59 de ani, astfel că acesta nu poate beneficia de prevederile Codului Penal potrivit căruia persoanele trecute de 60 de ani pot executa doar o treime din pedeapsă.

Procurorul DNA a cerut Completului de cinci judecători de la instanţa supremă majorarea pedepsei de doi ani de închisoare, primită de Miron Mitra în primă instanţă, în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie în legătură cu lucrări de renovare făcute la casa mamei sale. 

Citește și: Miron Mitrea a DEMISIONAT din Camera Deputaților


În acest dosar, Miron Mitea, ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în perioada 2000 - 2004 a fost  acuzat că a luat mită 520.000 de lei, sub forma unor lucrări executate la casa mamei sale, pentru a o menţine pe Irina Jianu în funcţiile de inspector şef adjunct şi, ulterior, inspector şef al ISC.

Citește și: Lovitură de la ÎCCJ pentru Jianu, după o lună de libertate

Judecarea dosarului a început în 25 octombrie 2013, la instanţa supremă. Procurorii arătau, în rechizitoriul trimis instanţei, că lucrările de construcţii, amenajare şi dotare au fost executate de societăţile Conimpuls SA Bacău, Vertcon SA Bacău, Durimpuls SRL Bacău şi Regal Glass SRL Bacău la un imobil din Voluntari, judeţul Ilfov, proprietatea mamei lui Mitrea.

"Foloasele necuvenite au fost pretinse şi primite în schimbul numirii şi menţinerii Irinei Paula Jianu în funcţia de inspector şef adjunct şi inspector şef al ISC. La momentul numirii în funcţia publică Irina Paula Jianu avea calitatea de vicepreşedinte, respectiv acţionar la societăţile comerciale menţionate", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel