Mircea Geoană: Vom avea o nouă majoritate parlamentară și un nou guvern

Mircea Geoană a afirmat, duminică, la lansarea Grupului de inițiativă pentru Noul Proiect Social Democrat, că în următoarele două săptămâni va exista o nouă majoritate parlamentară și un nou guvern, iar "sultanatul politic al lui Victor Ponta se va încheia".

"Da, vom avea în următoarele două săptămâni, cu grupul de parlamentari, de inițiatori și cei care vor veni alături de noi, o nouă majoritate, vom avea un nou guvern, și vreau să va asigur ca ne vom bate pentru principiile și valorile noastre și le vom propune în locul sultanatului politic pe care 'Era Ponta' l-a propus, în care o familie politică extinsă acaparează toate funcțiile din stat și guvern. Sultanatul politic Ponta se va încheia în câteva săptămâni și este o mare eliberare pe care o vom da acestei țări și celor care votează social-democrația. (...) Ponta este ca și plecat, la revedere, problema este ce punem în loc", a declarat Geoană, duminică, la Romexpo, în deschiderea evenimentului de lansare a noului său proiect politic.

Geoană a enumerat cinci principii fondatoare care stau la baza noului proiect, lansat duminică.

Astfel, el dorește coborârea pragului de semnături de la 100.000 la 10.000 pentru cetățenii care doresc să inițieze proiecte legislative și de la 500.000 la 100.000 pentru modificarea Constituției, "pentru a permite românilor să promoveze legea fundamentală".

Citește și: Lista parlamentarilor lui Mircea Geoană și Marian Vanghelie

Un al treilea principiu este inițierea unui proiect de lege conform căruia, înainte de orice numire în funcții executive sau la orice candidatură politică, să existe un control din partea ANI, DNA, SRI.

" Vrem să punem oameni cinstiți în fruntea țării, nu se mai poate așa", a argumentat senatorul Geoană.

Ultimele două principii se referă la criteriul de profesionalism și la introducerea indexului de progres social în statistici.

"Cum să conduci o țară cu oameni care nu știu meserie, care se pricep la toate? Cu mulți habarniști, care își iau doctoratele prin plagiate ridicate apoi prin ordonanțe de urgență? Da, vom înființa o academie social-democrată, 'Constantin Titel Petrescu', pentru a da șansa unor oameni pregătiți, dar vom introduce și un concurs de dosare", a spus Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel