Mircea Geoană: TVR, o problemă de securitate națională

Mircea Geoană consideră că actuala situație a TVR este o problemă de singuranță națională.

"În lipsa unei soluții rapide și reale pentru situația financiară dezastruoasă a TVR, vom ajunge să închidem definitiv porțile televiziunii publice, mii de oameni să rămână fără un loc de muncă și un număr mare de cetățeni fără o importantă sursă de informare. Cauza principală a situației critice în care a ajuns TVR este căpușarea politică sistematică la care a fost supusă de toate guvernele și partidele aflate la Putere și în Opoziție, de până acum.

Fără un răspuns la această cauză primordială, orice soluție nu poate reprezenta decât o soluție de avarie, reproducând sistemul actual și situația existentă. Găsirea unei soluții pentru evitarea falimentului trebuie însoțită de o nouă Lege privind Televiziunea și Radioul public, prin care să se renunțe la numirea consiliilor de administrație și a directorilor generali pe bază de algoritm politic în Parlament.

O conducere profesionistă, selectată în mod independent și exclusiv pe baza criteriilor de management și performanță, reprezintă singura soluție pentru ca Televiziunea Română și Radioul public să fie decăpușate și decontaminate de virusul și clientelele politice, redevenind un serviciu public de calitate, capabil să-și îndeplinească menirea și să înregistreze profit. Orice altă soluție nu va face decât să continuăm să aruncăm bani publici într-o gaură fără fund, cele două instituții rămânând o „vacă de muls" și o platformă de propagandă politică pentru stăpânii momentului.

Acestea sunt principalele cauze care au condus la înregistrarea unui deficit bugetar de 5,5 milioane de lei de către Televiziunea Română, și nu calitatea profesioniștilor din TVR.

România și cetățenii săi au nevoie de o televiziune și un radiou public de calitate și cu adevărat independente. P.S.RO consideră acest subiect drept o adevărată problemă de securitate națională și solicită tuturor factorilor decidenți măsuri imediate de redresare și depolitizare, inclusiv printr-o nouă Lege care să guverneze aceste instituții publice de interes general", se arată într-un comunicat de presă al Partidului Social Românesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel