Mircea Geoană, reacție la acuzațiile lui Viorel Hrebenciuc: Aduce doar acuze, fără a prezenta nicio minimă dovadă

Senatorul Mircea Geoană a reacționat prompt, joi, față de declarațiile fostului deputat PSD Viorel Hrebenciuc la Curtea de Apel București, potrivit cărora fostul fostul candidat la președinție din partea PSD în 2009 ar fi fost la curent cu finanțarea ilegală a campaniei sale.

În cadrul unui comunicat de presă, Mircea Geoană precizează, referitor la declarațiile făcute de Viorel Hrebenciuc astăzi în instanță:

"Candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2009 nu s-a ocupat de finanțarea campaniei electorale;
Dl Hrebenciuc a fost director de campanie in 2009: Dacă dl Hrebenciuc a făcut astfel de solicitări, ele au fost făcute din proprie inițiativă și fără să mă fi pus la curent cu astfel de demersuri;
Nu am avut discuții cu niciun om de afaceri cu privire la finanțarea campaniei și nu l-am trimis pe Viorel Hrebenciuc să discute cu oameni de afaceri pentru finanțarea acesteia;
Este ciudat faptul că Viorel Hrebenciuc a ales să facă aceste declarații mincinoase după ce a intervenit conflictul public între mine și Victor Ponta, pe care dl Hrebenciuc l-a sprijinit începând cu Congresul PSD din 2010 și până în ziua de astăzi, și la o zi după ce a fost plasat în arest la domiciliu".

De asemenea, senatorul susține că Viorel Hrebenciuc "aduce doar acuze, fără a prezenta nicio minimă dovadă", punctând, totodată ferm, că "nu a fost niciodată implicat în lucruri ilegale și nu acceptă ca numele său să fie ponegrit doar din motive politice".

"Nu este decât o modalitate a dlui Hrebenciuc de a distrage atenția de la propriile sale probleme cu justiția. Îmi mențin în integralitate declarațiile făcute în calitate de martor în procesul în care domnii Niculae și Stancu au fost achitați în primă instanță", conchide Mircea Geoană.

Reacția senatorului vine după ce fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc și omul de afaceri Cristian Burci au fost audiați joi la Curtea de Apel București în procesul în care sunt judecați Gheorghe Bunea Stancu și Ioan Niculae pentru fapte de corupție în legătură cu finanțarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidențiale din anul 2009.

Viorel Hrebenciuc a susţinut, în faţa instanţei, că Geoană, contrar declaraţiilor acestuia, ştia de provenienţa banilor pentru finanţarea campaniei electorale.

DNA: Sediul de campanie al lui Mircea Geoană din 2009, renovat cu bani din mita primită de Marian Vanghelie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel