Mircea Geoană: Pâinea de președinte al PSD nu este una ușoară

Viitorul Congres al PSD va un moment al adevărului, apreciază un fost lider al partidului care susține că nu dorește să-şi facă în această perioadă campanie în interiorul PSD, deoarece, pe lângă faptul că nu este obsedat de funcții, știe și că "pâinea de președinte al acestui partid nu este una ușoară".

"Nu sunt obsedat de funcţii, am mâncat pâinea asta, am fost preşedintele PSD, ce vreţi să mai demonstrez? Că pot câştiga un congres? L-am câştigat în faţa d-lui Iliescu, congres de congres. Deci nu asta este problema, ci dacă avem un răspuns de fond, dacă înţelegem gravitatea acestui moment, dacă înţelegem severitatea mesajului pe care l-am primit şi acest lucru depăşeşte persoana lui Ponta, lui Dragnea, lui Geoană sau oricui altcuiva. Deci, dacă avem într-adevăr un răspuns ideologic de resursă umană, de deschidere a partidului către societate, atunci voi pune umărul. Dacă voi vedea că vrem să continuăm în acelaşi mod, îmi pare rău, nu mai merită să mai facem odată ceea ce am încercat şi nu a funcţionat. Acesta este momentul adevărului pentru PSD", a declarat, miercuri, la Casa Titulescu, senatorul social-democrat Mircea Geoană, citează Agerpres.

Mircea Geoană, întrebare cheie pentru Klaus Iohannis: "Dacă nu, înseamnă că e ca la Băsescu"

În plus, Geoană consideră că "pâinea" de preşedinte al PSD nu este una uşoară și explică de ce se va implica în reformarea partidului pe care l-a condus în perioada 2005-2010.

"Am mâncat pâinea asta, am condus partidul într-un moment complicat, când eram în opoziţie şi când căzusem de pe cai foarte mari, după pierderea preşedinţiei de către dl Năstase. Am mâncat pâinea asta şi nu este o pâine uşoară. Ceea ce mă mâna pe mine în această perioadă, să încerc să ajut un partid important al României, al sistemului democratic românesc, să înţelegem că aşa nu putem să continuăm şi că avem nevoie de schimbări, dincolo de personajele care conduc partidul, aceştia sau alţii, de o schimbare mult mai profundă, de întoarcerea către o societate care s-a schimbat în mod accelerat şi pe care dacă nu o înţelegem, nu o ascultăm şi nu redevenim o stângă autentică, modernă şi credibilă, suntem condamnaţi uşor, uşor, la plafonare politică şi uşor, uşor, la irelevanţă politică. Vreau să fac ca aceasta mişcare de stânga importantă a României, importantă şi pentru cei care nu ne votează, să devină un model de partid european democratic, cu valori şi cu principii de stânga autentice", a precizat Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel