Mircea Dușa, despre izbucnirea unui conflict militar

Mircea Dușa
Mircea Dușa

Mircea Duşa spune despre temerile legate de un conflict militar în Ucraina că este vorba doar de "un război psihologic în capcana căruia nu trebuie să cădem". De asemenea, ministrul zice şi că România este un stat puternic, cu sistemul de securitate naţional asigurat.

"NATO este o organizaţie defensivă şi apără şi asigură securitatea ţărilor membre NATO. Nu poate nimeni să facă aprecieri de genul că va fi o intervenţie în Ucraina. NATO este o organizaţie strict defensivă", a răspuns ministrul, scrie Mediafax.

Întrebat dacă România ar putea ar fi implicată în acest conflict într-un fel sau altul în cazul în care ar izbucni un conflict militar în zonă, ministrul Apărării a afirmat că toate aceste temeri sunt doar un "război psihologic".

"Există şi un război pshihologic în astfel de cazuri. Apar tot felul de ştiri pe care eu nu le confirm şi nu cred că e cazul să cădem în capcana războiului psihologic", a spus Duşa.

VEZI ȘI: Pregătiri de război. Recrutarea obligatori


Întrebat şi dacă poate să îi liniştească pe locuitorii din zona de graniţă cu Ucraina că nu va fi nicio problemă, Duşa a răspuns: "România este un stat NATO, este un stat puternic, are sistem de securitate naţională asigurat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel