Mircea Diaconu, revoltat. "Sunt necăjit. Asta mă supără îngrozitor". Mandatul de europarlamentar, CONTESTAT. Ce spune despre prezidențiale

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Europarlamentarul independent Mircea Diaconu este revoltat pe zvonurile de pe scena politică, după câștigarea mandatului de europarlamentar. Totodată, Mircea Diaconu a dezvăluit că i-a fost contestat mandatul și a explicat care ar fi rezultatul unei candidaturi la alegerile prezidențiale. 

A "furat" Mircea Diaconu voturile PSD?

Mircea Diaconu a comentat zvonul din lumea politică care spune că voturile sale se regăsesc în minus la PSD. Europarlamentarul independent a declarat, la Jurnalul.ro: "Asta mă supără îngrozitor. Ţin foarte mult la voturile astea. Ţin foarte mult la ele că sunt de altă calitate. Pe cuvântul meu de onoare că nu sunt voturi nici cerşite, nici furate, nici cumpărate. Sunt voturi curate. N-am cerut voturi de la nimeni, ele au venit pur şi simplu. Şi dacă se uită cineva foarte atent la ce s-a întâmplat... de regulă, la aceste alegeri, veneau 25% ca prezenţă. Acum sunt 32,5%. Cât face 32,5% fără 25%? 7%. Zgomotişti sunt câţi vrei, nu mă interesează. Dar ţin la voturile astea. Le respect. Mă raportez la ele, le preţuiesc. Nu pot să le las aşa. Singura reacţie pe care pot să o am la mizerii este pe tema asta. În rest, poate să spună oricine, orice, nu am nici o problemă. Cine spune chestia asta să vină cu mine pe stradă. Şi să vadă dacă într-adevăr oamenii care spun că m-au votat sunt de la PSD. Nu mă interesează să dau dezminţire. Dezminţirile sunt de regulă acceptarea porcăriei şi nu mă cobor la mizeriile de tipul ăsta. Spun doar atât: aceste voturi sunt voturi curate. Ceea ce în România este un lucru rar în ultima vreme. Şi mai e ceva ce s-a spus: că au fost voturi anti-sistem, deci voturi negative". 

VEZI și: Diaconu a lipsit de la înmânarea mandatelor. "Există o contestație"

Votul anti-sistem, FALS!

Cât despre votul anti-sistem, Mircea Diaconu spune: "Fals. Sunt voturi pozitive. Cei mai mulţi oameni mi-au spus pe stradă că nu ar mai fi venit la vot sau nu au mai fost la vot de 5 ani, de 15 ani. Au venit pentru mine. Deci, sunt voturi pozitive. (...) Adică anti-sistemul lui Băsescu, nu anti-sistemul politic democratic. E o mare diferenţă, iar dacă analiştii celebri nu înţeleg chestia asta, eu n-am timp să le dau lecţii. Cum să fiu anti-sistem? Dimpotrivă, tot timpul chem şi am chemat oameni civilizaţi, oneşti, normali să intre în politică". 

VEZI și: Mircea Diaconu, REVOLTAT: Nu fac jocurile nimănui!

Mandatul de europarlamentar, CONTESTAT

Mircea Diaconu a dezvăluit că deja i-a contestat cineva mandatul la Parlamentul European, însă nu știe cine: "Se pare că am avut deja o contestaţie. Dacă o fi numai una. Pe aici, acum, înainte să mi se dea mandatul. Eu am aflat când a spus domnul Crin Antonescu lucru ăsta şi am pus două-trei întrebări şi se pare că e o informaţie corectă. Sunt închise acum toate birourile şi luni-marţi o să încerc să aflu". 

VEZI și: Crin Antonescu: lui Mircea Diaconu, sistemul i-a dat voie să candideze

Mircea Diaconu, despre candidatura la alegerile prezidențiale

Despre candidatura sa la alegerile prezidențiale, Mircea Diaconu spune: "Sunt necăjit, îmi pare rău că ni se întâmplă lucrurile astea. Domnule, trebuie făcută pace cât mai repede în ţara asta. Între persoane, între meserii, între sisteme, între instituţii şi cetăţean, pacea nu poate fi făcută decât prin respect reciproc. Nu, nu candidez. Am o treabă foarte clară din partea celor 7% care m-au votat. Ce ar însemna? Mai stau 3 luni, 5 luni, mă apuc de altceva. În clipa aceea toată lumea ar înţelege că sunt un carierist. Asta se poate înţelege. Că, de fapt, vreau eu să ajung preşedinte. Nu vreau dom'ne! Nu am vrut să ajung nici europarlamentar. Credeţi-mă pe cuvânt de onoare. Dar dacă am ajuns în situaţia asta, am ajuns împins de agresivitatea atâtora, nu că am vrut. Acum îmi pare rău, sunt obligat, am mandat. Pot să nu vreau, dar acum chiar vreau să fac acest mandat şi să-l fac cât pot eu de bine. Şi să-i mulţumesc, să-i fericesc pe aceşti oameni, care mi-au dat votul lor.". 

VEZI și: Ponta: Nu exclud ca Mircea Diaconu să fie candidatul PSD la președinție 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel