Mircea Băsescu, condamnat la patru ani cu executare

Magistrații Tribunalului Constanța, au decis, după două amânări, condamnarea lui Mircea Băsescu la patru ani cu executare în dosarul de trafic de influență.

De asemenea, Maraian Căpățână a fost condamnat la trei ai cu executare pentru complicitate la trafic de influență, pedeapsa acestuia fiind redusă din cauză că a recunoscut participarea la traficul de influență.

Magistrații au mai dispus și confiscarea a 265.000 de euro, bani care vou intra în bugetul statului. 

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată atât de DNA, care a cerut o pedeapsă de 7 ani de închisoare, cât și de cei doi inculpați. 

Chiar dacă Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare, acesta nu va mai executa decât câteva lun. Acesta va beneficia de faptul că are peste 62 de ani și a executat o parte din pedeapsă în perioada cât a fost arestat preventiv, după care magistrații au decis arestul la domiciliu.

Fratele fostului preşedinte a fost acuzat că a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care acesta era judecat pentru tentativă de omor.

[citeste si]

Scandalul dintre fratele lui Traian Băsescu şi familia lui Bercea Mondial a avut în 2015 un prim deznodământ. Pe 29 octombrie 2015, fiul lui Bercea Mondial a fost condamnat la aproape 13 ani de închisoare pentru şantaj.

Este pedeapsa maximă în acest dosar, în care rudele lui Bercea sunt acuzate că l-au şantajat pe fratele fostului preşedinte, Mircea Băsescu. Izaura Anghel şi soţul acesteia au fost condamnaţi la 4 ani şi şase luni de închisoare.

Pe 11 decembrie însă, procurorii au cerut pentru fratele fostului preşedinte o pedeapsă cu închisoare de 7 ani, dar şi confiscarea sumei de 250.000 de euro, pe care Mircea Băsescu ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial.

Scandalul a pornit încă din 2014 după ce Antena 3 a prezentat în premieră o serie de înregistrări audio-video din care rezulta că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel