Mircea Badea îi adresează o întrebare publică lui Klaus Iohannis

Mircea Badea a lansat, luni, o întrebare publică pentru președintele Klaus Iohannis, la scurt timp după conferința de presă în care acesta a anunțat că nu va promulga nicio modificare adusă Codului penal sau Codului de procedură penală.

Vezi și: Iohannis atacă o lege la CCR! A anunțat că nu promulgă modificările la Codul penal și cel de Procedură penală

”Președintele României a fost astăzi foarte tare. Am înțeles că e deranjat de modificările de la Codul penal. Nu le promulgă. Deci dânsul vrea să fie în continuare arestări în România doar pe bază de suspiciune, nu pe bază de indicii. (...) Suspiciunea e suficientă când vrei să arestezi un om, nu? Că de aia e democrație, stat de drept și libertate, ca să arestezi pe bază de suspiciune, nu de indicii, nu?

(...) Că așa, ca idee, dacă eu aș fi procuror acum, cu Codul ăsta penal, aș face un calcul și aș zice: ‘Iohannis a fost bugetar o viață întreagă, n-are afaceri. A fost bugetar: profesor, primar, bugetar. Dar are șase case‘. Eu aș putea, eu, procuror, să am o suspiciune în ceea ce-l privește. Eu nu cunosc mulți bugetari, cu toată dragostea, cu șase case. Deci, aș putea să am o suspiciune? Da! Deci, l-aș putea băga la pușcărie pe baza suspiciunii? Da! Bun! Eu zic că e bine, suntem bine. 

(...) Are imunitate, dar zic așa, ca idee, înainte să aibă imunitate. Întreb așa: Cum ar fi fost? Întreb acum public: Domnul Iohannis, cum ar fi fost, domnule? Vi s-ar fi părut bine? Adică e corect așa? Fără niciun indiciu, pur și simplu: ‘un bugetar, șase case, am o suspiciune. La pușcărie!‘. Era bine? Poate era bine”, a comentat Mircea Badea, în intervenția din emisiunea ”100 de minute”, de la Antena 3.

Citește și: Gafă de proporții comisă de Iohannis la ultima conferință de presă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel