Badea, cuvinte dure: E o crimă. Mi se pare îngrozitor

În emisiunea lui Mihai Gâdea a fost prezentat cazul cutremurător al lui Mihail Constantin Igeanu, tânărul care a fost condamnat la 20 de ani de închisoare fiind nevinovat.

Tânărul a fost închis, la vârsta de 18 ani, pentru o faptă pe care nu a comis-o: OMOR. În penitenciar, a suportat tratamente cumplite: a fost ars cu țigara, a fost supus la șocuri electrice în timp ce dormea, iar lista lucrurilor crunte nu se oprește aici. După nouă luni de arest, după ce au venit probele ADN, a fost eliberat și cercetat în stare de libertate până când a fost dat verdictul final: nevinovat.

"Eu sunt absolut deranjat de lipsa de reacție a românilor în ceea ce privește astfel de acțiuni. Mi se pare strigător la cer ca niște oameni care bagă la pușcărie niște persoane nevinovate să nu sufere nicio repercusiune în urma deciziilor lor ticăloase. Există două probleme uriașe în momentul în care bagi oameni nevinovați la închisoare: pe de-o parte aspectul de ordin moral, atunci când îi distrugi viața unui om, și pe de altă parte aspectul practic: înseamnă că ai lăsat vinovatul în libertate. A băga la închisoare un om nevinovat înseamnă să comiți o CRIMĂ. Mie mi se pare îngrozitor. Societatea nu are nicio reacție", a spus Mircea Badea la Antena 3.

VEZI ȘI: Mari erori judiciare în România. Nedreptăți strigătoare la cer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel