Urmărește emisiunea live


Ministrul Sănătății îl face mincinos pe Dragnea. Replică incredibilă

Declarațiile președintelui PSD, Liviu Dragnea, de la tribuna Parlamentului, cu privire la amâncarea de către Guvern a unor măsuri care ar micșora prețul medicamentelor l-au revoltat pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. 

Iată ce a scris ministrul Sănătății, pe Facebook: 

”Minciunile emise astăzi în Parlament de liderul unui important partid politic sunt tare gogonate. Iată de ce:

1. Nici pomeneală ca românii să plătească în prezent preţuri mai mari la medicamente. Domnul Dragnea fie minte, fie nu pricepe. Orice pacient poate alege în continuare între mai multe variante ale aceluiaşi medicament. Ca să folosesc o comparaţie uşor de inţeles: mergem la piaţă să cumpărăm mere. Prima tarabă, cea de lângă intrare, le vinde cu 8 lei pentru că are cea mai bine poziţionată tarabă. A doua tarabă, mai la mijloc, le dă cu 5 lei. Iar ultima tarabă le vinde cu 4 lei. Merele sunt de acelaşi soi şi culoare şi noi avem libertatea să cumpărăm de la ce tarabă dorim. Ordinul la care s-a referit domnul Dragnea îl obligă doar pe vânzătorul de la prima tarabă să scadă preţul. În ciuda dezinformărilor domnului Dragnea şi ale amicilor dânsului, cumpărătorul (pacientul) are posibilitatea în continuare să cumpere mere și de la celelalte tarabe. În prezent, statul compensează integral merele de la tarabele cele mai ieftine și parțial merele cele mai scumpe.

2. Ce s-ar întâmpla dacă pofta domnului Dragnea şi a sfătuitorilor dânsului ar deveni realitate aşa, în grabă, fără nicio analiză serioasă? Băieţii deştepţi care se ocupă de distribuţie vor cumpăra toate merele cu 5 lei şi le vor duce la vânzare în altă piaţă, prin Germania sau Anglia, unde le vor da cu 8 lei. Diferenţa de preţ le intră lor în buzunar. În piaţa farma asta fac distribuitorii care se ocupă cu exportul paralel de medicamente, fenomen semnificativ în România şi în creştere în ultimii ani.

3. De ce este asta important pentru pacienţii români? Pentru că aşa dispar multe medicamente din piaţă. Există medicamente pentru care peste o treime din cantitatea intrată în România nu mai ajunge la pacient, ci este preluată direct de distribuitori şi trimisă la vânzare în străinătate. Domnul Dragnea fie face lobby de la tribuna Parlamentului pentru trimiterea în străinătate a medicamentelor care ar trebui să ajungă la pacienţii români, fie nu pricepe nimic.

Refuz să iau decizii atât de importante pentru pacienţii români sub presiunea dezinformărilor emise, regretabil, de liderul unui important partid parlamentar. De aceea lucrăm la un proiect consistent care să elimine orice pericol prin care pacienţii români ar putea rămâne fără medicamente. Astfel de crize au fost frecvente în anii trecuţi şi nu vreau să mai trecem prin aşa ceva. Şi eu doresc să avem medicamente cât mai ieftine. Dar spre deosebire de domnul Dragnea şi sfătuitorii dânsului, voi face tot ce îmi stă în puteri ca aceste medicamente să rămână în România pentru români.

Desigur că sunt mari interese financiare în joc. Profiturile obținute din scoaterea medicamentelor din România și vinderea lor în alte țări sunt consistente, după cum a constatat și Consiliul Concurenței. Organizațiile de pacienți se plâng de mult de problemele create de exporturile paralele. Lucrăm alături de cei mai buni experți europeni la soluții, iar până la sfârşitul lunii octombrie acestea vor fi finalizate.

La final am un mesaj direct pentru domnul Dragnea: nu sunt deloc intimidat de campania de calomnii a cărei țintă sunt și care este declanșată de tabloidele și televiziunile apropiate de actuali și foști membri PSD. Știți de ce nu mă sperie? Pentru că 5 ani de zile, împreună cu câteva sute de oameni care nu erau șefi de partid, am adus acasă, în România, medicamentele care lipseau pacienților. Și pe lângă problemele prin care treceau ei, orice calomnie sau defăimare este mărunțiș”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel