Ministrul Prună, anunț privind proiectul confiscării extinse

Proiectul legislativ privind confiscarea extinsă va fi depus "în curând" în Parlament, a declarat marți, pentru Agerpres, ministrul Justiției, Raluca Prună.

,,Cred că este un proiect important pentru România. Dacă vrem bani la buget, trebuie să confiscăm banii furați, să-i redăm societății", a afirmat Prună, care a participat la Târgu Ocna la Festivitatea de absolvire și de depunere a jurământului pentru promoția 2016 a Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare (SNPAP) din localitate, singura instituție de învățământ de acest tip din România.

Raluca Prună a mai spus că pregătește, pentru a fi lansat în dezbatere publică, un pachet de legi de reformare a sistemului judiciar, dar nu a vrut să ofere detalii privind conținutul acestuia. "Nu pot să precizeze prevederi din aceste documente pentru că aș devansa dezbaterea acum, când mai avem câteva lucruri de pus la punct", a precizat ministrul Justiției.

[citeste si]

Un al treilea obiectiv vizat de Ministerul Justiției este cel referitor la reformarea sistemului penitenciarelor, pe care îl dorește concretizat printr-un proiect legislativ în Parlament, a mai menționat Prună.

"După încheierea, pe 9 septembrie, a dezbaterii publice lansate în urmă cu trei săptămâni, vom analiza propunerile de măsuri administrative și legislative ce s-au desprins din dezbatere în cadrul a cinci centre mari din țară — Iași, Cluj-Napoca, Craiova, Timișoara și București. Vor fi prezenți nu numai cei din Administrația Națională a Penitenciarelor, dar și reprezentanți ai ONG—urilor care lucrează, au proiecte interesante în diverse penitenciare și care pot face sugestii. Ascultând toate părțile interesate din societate, o să facem o propunere, la jumătatea lunii septembrie, și o să depun un proiect pe masa Parlamentului", a precizat ministrul Justiției.

Raluca Prună a reiterat, totodată, faptul că așteaptă din partea Parlamentului "o colaborare pe măsura interesului existent privind reformarea sistemului penitenciarelor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel