SUA vin de pe Marte, UE de pe Venus, spune ministrul polonez de Externe

Ministrul de Externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski, s-a arătat dezamăgit de sancțiunile impuse Rusiei de către Uniunea Europeană ca urmare a referendumului din Crimeea, folosind expresia "SUA vin de pe Marte, UE de pe Venus" pentru a descrie diferența dintre cele două puteri ale Vestului în abordarea situației din Crimeea.

Sikorski, unul dintre cei mai dedicați lideri ai UE în găsirea unei soluții la criza din Ucraina, a făcut o declarație de presă la finalul Consiliului Afaceri Externe, unde șefii diplomațiilor din statele membre UE s-au reunit pentru a discuta pe marginea crizei din Ucraina. 

Polonezul a pus sancțiunile timide luate de UE împotriva oficialilor ruși pe seama geografiei și a lentorii cu care se iau decizii la Bruxelles. 

Sikorski a descris diferența dintre răspunsul SUA și cel al UE la acțiunile Rusiei în Ucraina citându-l pe istoricul Robert Kagan: "SUA vin de pe Marte, UE de pe Venus. Obișnuiți-vă!"

Radoslaw Sikorski a vorbit despre situația din Crimeea și luni dimineață, când a cerut un răspuns ferm al Vestului față de referendumul din peninsula ucraineană.

"Din păcate, în loc să vedem o de-escaladare, avem un anschluss al Crimeii care nu poate rămâne fără un răspuns din partea comunității internaționale", a declarat polonezul, considerat unul dintre favoriții la preluarea funcției de secretar-general al NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel