Ministrul Muncii atrage atenția: Siguranța femeii înseamnă siguranța întregii societăți

Ministrul Muncii Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV, Ana Costea, a atras atenția, miercuri, în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Parlamentului cu ocazia Zilei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, că nu trebuie uitat rolul major al femeii în societatea, precum și faptul că siguranța ei înseamnă siguranța tuturor. 

„Lupta pe care o avem de dus pentru a elimina violența împotriva femeilor este, din nefericire, dificilă și de lungă durată. Dar România a făcut pași importanți pentru protecția acestor femei, care suferă de cele mai multe ori în tăcere, prin adoptarea unor măsuri care vor reduce treptat acest fenomen atât de grav și nedrept. Pentru a ajunge la rezultatele pe care ni le dorim, trebuie să ne bazăm pe implicarea tuturor celor care ȋnțeleg, prin responsabilitățile pe care le au, că eliminarea acestui flagel înseamnă, de fapt, recâștigarea dreptului la demnitate pentru femeile victime ale violenței și, implicit, recâștigarea dreptului lor la o viață normală. Să nu uităm că rolul important al femeii în societate este major. Femeia este soră, prietenă, iubită, soţie, mamă, bunică este cea care naşte şi educă viitorul acestei ţări, iar siguranța ei înseamnă siguranța copiilor noştri, a părinților, a familiilor noastre. Înseamnă, până la urmă, siguranța noastră, a întregii societăți, care poate deveni, astfel, mai bună și mai puternică", a declarat ministrul Costea, în cadrul seminarului organizat de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Bărbați și Femei (ANES), pentru a marca Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor.

ANES a organizat, miercuri, în sala Nicolae Iorga a Palatului Parlamentului Seminarul de informare pentru femeile din București și județul Ilfov, ce vor deveni promotori, persoane de sprijin pentru victimele violenței domestice și traficului de persoane, eveniment care face parte din proiectul "START – O viață de calitate în siguranță!", finanțat din Fondul Social European, în cadrul Programului Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel