Ministrul Justiției, noi informații despre Sebastian Ghiță

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat marți seară că Sebastian Ghiță a fost identificat și reținut de autoritățile din Serbia în baza mandatelor emise în România.

"Sebastian Ghiță a fost identificat și reținut în baza mandatelor de arestare emise din România. Dacă l-au reținut, vă dați seama că reținerea nu se face fără probatoriu, fără analiză, fără dosar, ceea ce înseamnă că în momentul în care a fost reținut, ulterior arestat pentru cele 18 zile a existat baza juridică, fundamentul juridic și faptic pentru luarea acestei măsuri grave", a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

El a adăugat că în cursul zilei de mâine este posibil ca Ministerul Justiției să primească deciziile definitive privind temeinicia mandatelor de arestare emise pe numele lui Sebastian Ghiță.

[citeste si]

"La orele 17.30 nu aveam o încheiere definitivă de verificare a legalității temeiniciei celor două mandate care stau la baza cererii de extrădare. Probabil că în cursul zilei de mâine le vom primi și din momentul acela revine misiunea Ministerului Justiției de a solicita extrădarea. Dar extrădarea nu o ceri chiar la prima oră cum ai primit încheierea pentru că Ministerul Justiției la rândul lui, prin direcția de specialitate, trebuie să facă o verificare a regularității internaționale, a cerințelor din acordul de colaborare, a cerințelor din convenția internațională. (...) După verificarea, regularizarea aceasta internațională, conformitatea cu actele internaționale, imediat, imediat dăm drumul la cererea de extrădare, dar (...) la Ministerul Justiției nu primim (...) încheierea de la prima instanță, primim încheierea rămasă definitivă", a spus ministrul Justiției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel