Ministrul Justiției: Ar mai fi nevoie de 10.000 de locuri în penitenciare

Ministrul justiției, Robert Cazanciuc, a declarat că România ar mai avea nevoie de încă 10.000 de locuri în penitenciare în plus față de cele 20.000 existente.

"În momentul de față avem 44 de unități penitenciare, 34 de penitenciare propriu-zise, șase spitale și patru unități pentru tineri minori, în condițiile în care numărul deținuților se situează în ultimii ani în jurul cifrei de 30.000. În mod cert avem nevoie pentru următorii ani de 30.000 de locuri de detenție care să respecte anumite standarde. Față de ceea ce avem acum, ar mai fi nevoie de încă 10.000 de locuri", a explicat ministrul în emisiunea „Imparțial" de la Digi24.

Robert Cazanciuc a spus că în ultimii ani s-au construit în România 2.500 de locuri de cazare care respectă standardele. "În bugetul Administrației Penitenciarelor am prevăzut investiții, astfel încât să putem până în 2020 să avem încă 5.000 de locuri de cazare care să respecte standardele, pe actuala infrastructură penitenciară", a declarat ministrul justiției.

Robert Cazanciuc a menționat că ministerul a demarat de curând studiile pentru două noi penitenciare, unul la marginea Ploieștiului și unul în apropierea Craiovei, unde există supraaglomerare și unde penitenciarele existente sunt în centrul orașului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel