Ministrul german de externe avertizează: Criza din Ucraina riscă să scape de sub control

Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a avertizat vineri că situația din Ucraina riscă să scape de sub control în cazul ''unei confruntări imediate'' între trupe ruse și ucrainene.

”Trebuie să se știe că situația, care este deja periculoasă în estul Ucrainei, a atins o nouă dimensiune, a declarat ministrul german în deschiderea unei reuniuni la Milano (Italia) cu omologii săi din Uniunea Europeană, scrie Agerpres.

Participanții la reuniune discută despre ce poziție poate avea UE față de agravarea situației din cauza trimiterii de trupe regulate ruse în Ucraina.

Încălcările frontierei, pe care noi le observăm, fac să ne temem că situația ar putea scăpa de sub control. De aceea, trebuie să se pună capăt acestui fapt, dacă se dorește împiedicarea unei confruntări militare imediate între forțele ruse și cele ucrainene, a adăugat ministrul.

Șeful diplomației germane i-a cerut Rusiei să lase să prevaleze rațiunea și să joace cu cărțile pe masă, negociind cu Kievul o reglementare politică până nu va fi prea târziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel