Ministrul Fondurilor Europene: O prostie!

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a răspuns unei cereri de informații pe Facebook.

"Buna ziua,
Avand in vedere recentele acuzatii aduse de deputatul Sebastian Ghita ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, va rugam sa ne precizati care este pozitia ministerului si a domnului ministru in legatura cu aceste afirmatii.
 
- Care a fost / mai este legatura dintre ministrul Cristian Ghinea si ONG-ul CRPE?
Răspuns: Am fost membru fondator şi preşedinte. M-am retras inclusiv din calitatea de membru simplu al ONG-ului când am început să lucrez la Guvern.
 
- A fost favorizat acest ONG in privinta obtinerii de fonduri prin POSDRU? Puteti publica lista contractelor dintre CRPE si POSDRU?
Răspuns: CRPE nu a avut nici un contract POSDRU.
 
- Ce fonduri a primit CRPE in 2012 si 2013 pentru parteneriatul cu Ministerul Roman de Externe si in ce a constat acest parteneriat?
Răspuns: Nu a existat nici un parteneriat, CRPE a participat la call-uri de proiecte transparente şi competitive, alături de alte zeci de ONG-uri şi instituţii. Uneori a câştigat, alteori nu. Lista proiectelor şi bugetele au fost publice întotdeauna, se găsesc pe site-urile respective.
 
- Poate fi incadrata relatia dintre CRPE si institutiile publice in categoria "afaceri cu statul", la care domnul ministru Cristian Ghinea a facut referire in diverse ocazii, in conotatie negativa?
Răspuns: Nu.
 
- Cum comenteaza punctual domnul ministru Cristian Ginea acuzatia deputatului Sebastian Ghita: "ministrul Ghinea se ocupa în MFE doar de interesele sale personale ?i nu lucreaza la altceva decât la noile scheme prin care sa poata sa sifoneze fonduri UE prin POSDRU"?
Răspuns: O prostie!", susține ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel