Ministrul Energiei, despre scumpirea gazelor cu 35%: O fumigenă

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu
Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu

Ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, a declarat că informația privind scumpirea gazelor cu 35% începând 1 ianuarie 2015 este "o fumigenă" aruncată în presă, precizând că prețul gazelor nu va cunoaște o creștere.

"Îmi plac discuțiile serioase și profesioniste. Datele astea aruncate așa nu sunt o dovadă de profesionalism. La populație, prețul nu va crește de la 1 ianuarie. A fost o interpretare a ANRE că pentru a se aplica același lucru si pentru gazul consumat în centralele termice ar trebui modficată prin OUG legea 123. Ne-au trimis niște calcule prin care arată că o să crească prețul final plătit de populatie cu 18-22%. Le-am cerut date suplimentare. Trebuie și o analiză juridică, economică, așteptăm datele suplimentare", a declarat Nicolescu, luni, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Servicii şi Industrii, a declarat, luni, că prețul gazelor ar putea crește cu 35% începând cu 1 ianuarie 2015, pentru cei care dețin centrale de apartament.

"Ne-am trezit cu această fumigenă aruncată de la Parlament. Nu vreau să comentez declarații ale politicienilor. Una spun în documentele pe care le trimit, alta spun în presă", a spus ministrul pentru Energie.

El a precizat că piața gazelor este deja liberalizată în proporție de 50%

"Consumatorul de gaz din România pentru consumul său la aragaz, la centrala proprie, la centrala de bloc nu se modifică absolut nimic. Ceea ce trebuie să facem la 1 ianuarie este să liberalizăm piața pentru încă 15% din consumatori, acesta a fost anagajamentul luat în 2011", a afirmat Nicolescu.

Iulian Iancu: Prețul gazelor ar putea crește cu 35 la sută de la 1 ianuarie 2015

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel