Ministrul Culturii anunță când va fi numit noul director al ONB

Noul director interimar al Operei Naţionale din Bucureşti va fi numit săptămâna aceasta, a anunţat, luni, ministrul Culturii, Corina Şuteu.

Ea a precizat în cadrul unei conferinţe de presă că noul director se va întâlni cu balerinii Alina Cojocaru şi Johan Kobborg de îndată ce va fi numit.

'În ceea ce-i priveşte pe Alina Cojocaru şi Johan Kobborg, regret că lucrurile trebuie să meargă în ritmul în care merg astăzi. Eu am păstrat legătura cu ei şi în continuare voi păstra legătura cu ei, iar directorul interimar se va întâlni cu ei în prezenţa noastră, a celor de la minister, de îndată ce va fi numit, pentru a vedea care este forma de colaborare pe care Opera o va avea în continuare cu ei', a afirmat Corina Şuteu.

Potrivit ministrului Culturii, situaţia de Operă 'a avut un caracter la un moment dat exploziv', din cauza unor probleme 'moştenite', care s-au revitalizat pe fondul conflictului care trebuie rezolvat, în acest moment, 'pas cu pas'.

'A ne preface că rezolvăm problema şi a nu o rezolva de fapt, după părerea mea, nu este o rezolvare, nu înseamnă decât amânarea unui nou moment de tensiune', a spus ministrul Culturii.

Corina Şuteu a informat că împreună cu directorul interimar va lansa hotărârea de guvern 'care va redespărţi Opera de Operetă'.

'Ceea ce încerc să fac este în colaborare cu noul manager interimar şi în discuţii cu părţile componente ale instituţiei Operei să ajungem la o situaţie în care să putem cu adevărat să avem un proiect de relansare a Operei şi să reorganizăm cele două instituţii, Opera şi Opereta', a mai precizat ministrul Culturii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel