Ministrul Agriculturii, declarație uluitoare: Populația este otrăvită

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, cu prilejul vizitei pe care a făcut-o vineri la "Târgul de Crăciun", a declarat că multe produse din străinătate care ajung în România se vând pentru că sunt din segmentul cel mai ieftin, dar, astfel, populația este otrăvită și producătorul român omorât.

"Am să fac tot ce este posibil să promovez produsele românești, pe de o parte, iar pe de altă parte să asigur o protecție corespunzătoare producătorului și consumatorului român pentru că, din păcate, multe produse care ajung în România se vând pentru că ajung din segmentul cel mai ieftin și efectiv otrăvim populația și omorâm producătorul român. Repet: orice guvern are datoria să își apere și producătorul și consumatorul. Din cauza aceasta cred că nu am făcut suficient până acum și eu vă promit că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a ajuta românul să consume cât mai multe produse românești", a spus Achim Irimescu.

Acesta a afirmat că va reintroduce controlul la frontieră pentru reziduurile de pesticide, de produse chimice, pe considerentul că în cazul multor produse din gama de jos" care ajung pe piața românească sunt utilizate pesticide interzise pe piața europeană.

În cadrul unei intervenții telefonice ulterioare la Antena 3, Ministrul Achim Irimescu, a explicat că, în mod normal, tot ce pătrunde în Uniunea Europeană trebuie să răspundă standardelor înalte de siguranță a alimentelor, iar declarația sa a vizat acele produse aflate la limita admisibilă în ceea ce privește conținutul de chimicale, dând exemplul unor produse ca pepenii sau specii de pești.

"Sunt persoane care au zăcut zile întregi din cauza unor pepeni cumpărați din piață. E vorba și despre anumite specii de pești care trăiesc în Atlanticul de Nord care au un vierme Anisakis, un pește poate veni cu 6-7 viermi în el. Este foarte toxic. Dacă se consumă viu, el perforează stomacul", a mai spus ministrul Agriculturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel