Ministru, analiză dură a Euro 2016

Fostul ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, face o analiză dură a Campionatului European de Fotbal.

"8 Nationale au plecat din Franta. Altadata, 8 erau toate echipele participante. Avem un Euro diluat, cu multe surprize si cu marile echipe, cu rare exceptii, intr-un regres evident. Niciun neutru nu plange dupa cei care s-au grabit sa-si faca boarding-ul. Cum scriam si ieri, Austria nu putea avea pretentii dupa esecuri in fata Ungariei si mai ales Islandei. Ibrahimovici s-a retras de la Nationala Suediei fara nicio performanta notabila, asa cum s-au retras, la vremea lor, Henrik Larsson sau Freddie Ljundberg.

Eliminarea Rusiei i-a linistit pe organizatori, iar Ucraina e singura echipa care n-a dat gol. Poate daca intra Sevcenko, probabil viitorul lor selectioner, dupa modelul nostru cu Hagi. Cehii nu mai au echipa dupa generatia lui Nedved, Poborsky, Koller, Baros, Smicer si asa mai departe.

Prezenta lui Rosicky nu face decat sa cultive nostalgia turneului extraordinar din 1996. Turcia si Romania au venit cu doi antrenori cu performante in secolul trecut. Si mai e o legatura intre Terim si Iordanescu: ambii datoreaza enorm unui fotbalist de geniu: Gica Hagi. Albania a avut o calificare istorica si un turneu final pe masura. S-a batut pana la capat si a oferit o lectie despre devotament si obligatiile fata de suporteri", a scris Vulpescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel