Ministru de externe, despre reintroducerea pedepsei cu moartea în Turcia

Reintroducerea pedepsei cu moartea în Turcia, ca reacție la tentativa de puci eșuată din noaptea de vineri spre sâmbătă, ar fi cu totul inacceptabilă, a estimat ministrul de externe austriac, Sebastian Kurz, într-un interviu publicat luni la Viena, înaintea reuniunii omologilor săi din Uniunea Europeană și SUA, la care situația din Turcia va fi unul din punctele de pe agendă.

'Introducerea pedepsei cu moartea ar fi, desigur, absolut inacceptabilă', a afirmat șeful diplomației austriece, într-un interviu pentru cotidianul Kurier, citat de Reuters.

'Nu trebuie să existe epurări arbitrare sau pedepse penale în afara cadrului asigurat de statul de drept și sistemul de justiție', a subliniat Kurz.

Erdogan are în vedere posibila reintroducere a pedepsei cu moartea

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat duminică, după tentativa de puci eșuată, că o decizie privind reintroducerea pedepsei capitale — abolită în 2004—, 'nu poate fi întârziată' și că guvernul va discuta acest subiect cu partidele de opoziție, scrie Agerpres.

"Ca guvern și stat, cunoaștem și auzim cererea voastră. Nu putem ignora această cerere", le-a răspuns șeful statului simpatizanților săi care au reclamat executarea puciștilor.

"Cred că guvernul va discuta cu opoziția despre acest lucru și fără îndoială va fi luată o decizie", a adăugat el într-un discurs la Istanbul, pe malul asiatic al orașului. Recep Tayyip Erdogan a răspuns astfel mulțimii care scanda "Vrem pedeapsa cu moartea", după funeraliile victimelor puciului eșuat din cursul nopții de vineri spre sâmbătă.

"În democrație, decizia este ce vrea poporul", a adăugat președintele turc. "Nu putem întârzia o decizie, pentru că în această țară cei care se sunt implicați într-o lovitură de stat trebuie să plătească prețul pentru asta", a continuat el.

Restabilirea pedepsei cu moartea în Turcia ar fi contrară criteriilor de aderarea a țării la UE. Discuțiile dintre Ankara și Bruxelles pe marginea aderării trenează de mai mulți ani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel