Ministerul Muncii: Din 16 februarie, primele sejururi de tratament balnear pentru pensionari

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice anunță că, începând cu data de 16 februarie, pensionarii vor putea beneficia de primele sejururi de tratament balnear din acest an, numărul locurilor acordate în stațiunile balneare fiind majorate cu 10.000 față de 2014. 

Începând cu data de 16 februarie 2015, pensionarii vor putea beneficia de primele sejururi de tratament balnear, Hotărârea de Guvern care reglementează acordarea biletelor de tratament balnear fiind aprobată în şedinţa de Guvern din data de 28 februarie, informează un comunicat de presă al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Potrivit documentului, în anul 2015 vor fi disponibile aproximativ 220.000 locuri în staţiunile balneare.

„Este vorba despre 220.000 locuri în staţiunile balneare pentru pensionarii din sistemul public de pensii, cu 10.000 mai multe decât anul trecut. Vom continua să gestionăm în mod eficient acest program, astfel încât să poată beneficia cât mai mulţi pensionari de biletele pe care le punem la dispoziţie." – a declarat doamna Rovana Plumb, ministrul Muncii.

Cine sunt beneficiarii și cum se obțin biletele de tratament

În baza actului normativ, pot beneficia de tratament balnear pensionarii şi asiguraţii din sistemul public de pensii, în limita locurilor disponibile.

Biletele de tratament sunt acordate în baza criteriilor stabilite, anual, printr-un ordin comun al Casei Naţionale de Pensii Publice şi al caselor de pensii sectoriale (MAI, SRI şi MAPN). Cererile se depun la casa de pensii din raza de domiciliu a solicitantului. Durata unui sejur este de 16 zile. Suma alocată anul acesta pentru cele aproximativ 220.000 bilete este de 308.069.000 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel