Ministerul Muncii dezbate public proiectul Strategiei Naţionale privind Persoanele Vârstnice şi Îmbătrânirea Activă 2014–2020

Ministerul Muncii anunță că a pus în dezbatere publică un proiect de act normativ, realizat împreună cu experți ai Băncii Mondiale, al cărui prim obiectiv este asigurarea unei vieți demne pentru persoanele vârstnice. 

 

"Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a pus în dezbatere publică proiectul Strategiei Naţionale privind Persoanele Vârstnice şi Îmbătrânirea Activă 2014 – 2020.

Prelungirea vieţii active a persoanelor vârstnice, promovarea participării sociale şi a unei vârste înaintate demne şi obţinerea unui grad mai ridicat de independenţă şi siguranţă pentru persoanele care necesită îngrijire de lungă durată sunt cele trei mari obiective generale prevăzute în document", informează MMFPSPV, într-un comunicat de presă transmis vineri redacției DC News.

De asemenea, întârzierea îmbătrânirii fizice și a apariției afecțiunilor cronice, precum și pregătirea sistemului de sănătate pentru servicii acordate populației vârstince

Potrivit documentului citat, proiectul este realizat împreună cu experţii Băncii Mondiale, "în acord cu agenda politicii de îmbătrânire activă în România, care vizează o societate în care persoanele vârstnice sunt încurajate şi ajutate să ducă o viaţă sănătoasă, productivă, participativă, demnă şi independentă, în cea mai mare măsură posibilă".

Proiectul de act normativ poate fi consultat, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, cu modificările şi completările ulterioare, la adresa: http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/transparenta/proiecte-in-dezbatere/3643-2014-12-18-proiecthg-anexa. 

"Îmbătrânirea societății românești este una dintre provocările esențiale cu care se confruntă țara. Efectele preconizate ale fertilității reduse, ale ratei mari a migrației și ale creșterii numărului vârstnicilor în următoarele câteva decenii vor influenţa profund economia României și societatea în general. În timp ce au fost legiferate și implementate diferite politici ca răspuns la îmbătrânirea actuală și preconizată a populației, până acum aceste încercări au fost de obicei limitate la domenii politice înguste. De-a lungul timpului, a devenit din ce în ce mai clar că este nevoie de o abordare strategică, unitară pentru această mare provocare și care necesită un efort bine planificat și susținut", se arată în proiectul de act normativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel