Urmărește emisiunea live


Mininstrul Finanțelor - ANAF: Anunț „extraordinar de important” privind banii românilor

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, a făcut duminică seară un anunț pe care l-a catalogat drept „extraordinar de important”.

Darius Vâlcov a arătat că Agenția Națională de Administrare Fiscală a colectat în primele două luni ale anului cu două miliarde de lei mai mult decât era prevăzut în planul Guvernului.

„An de an, acest Guvern a luat măsuri de peste 10 miliarde de lei. Și vă dau exemplu numai anul acesta, pentru că este bine de văzut cum putem anul viitor să aplicăm aceste 7 miliarde reducere de taxe. Anul acesta s-a introdus reducerea CAS-ului - cu impact bugetar de 7 miliarde, se plătesc titluri executorii de 3,5 miliarde, au crescut pensiile cu 5% - 2,5 miliarde, au crescut și vor crește salariile de la 1 martie și de la 1 septembrie, la profesori, iar de la 1 ianuarie, în Sănătate - un alt impact de aproximativ 1,1 miliarde. Toate acestea înseamnă 13 miliarde, echivalentul a 3 miliarde de euro, pe care le-am plătit anul acesta. Nu mai vorbim de anul trecut.

Și în această situație, după două luni de zile, nu numai că ne-am făcut planul la încasări - și aici trebuie să felicit ANAF-ul, dar după două luni de zile am depășit sarcina pe care le-am pus-o suplimentar și astăzi avem două miliarde încasări suplimentare, adică 500 de milioane de euro, în două luni de zile. Este un lucru extraordinar de important”, a declarat ministrul Finanțelor, în emisiunea „Punctul de întâlnire”, de la Antena 3.

Vezi și: Victor Ponta, veste bună privind salariile profesorilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel