Oligarhii Rusiei sunt îngroziți: Putin să se oprească!

Cei mai bogați oameni de afaceri ruși sunt îngrijorați că politica președintelui Vladimir Putin va atrage noi sancțiuni economice din partea Vestului.

Dacă Putin nu oprește războiul din Ucraina riscă să devină un paria internațional, precum președintele Belarusului, Aleksandr Lukashenko, pe care SUA l-a etichetat drept ultimul dictator din Europa, a declarat un miliardar rus pentru Bloomberg, sub protecția anonimatului.

"Elita economică și a mediului de afaceri este îngrozită", spune Igor Bunin, care conduce centrul pentru Tehnologie Politică din Moscova. Nimeni nu vrea să-și asume declarațiile de teama retorsiunilor, a arătat Bunin.

"Orice semn de rebeliune și vor fi îngenuncheați", a spus Bunin.

Uniunea Europeană a impus sancțiuni mai blânde decât SUA împotriva Rusiei, din pricina opoziției unor țări precum Italia sau Austria. Marea Britanie și Olanda vor insista însă pentru măsuri punitive aspre în cadrul unei reuniuni a miniștrilor de Externe din UE. Cei mai mulți dintre pasagerii zborului MH17, uciși joi, erau olandezi.

"Amenințarea cu sancțiuni împotriva tuturor sectoarelor din economie este acum foarte reală și există temei ca oamenii de afaceri să se teamă", spune Mikhail Kasyanov, fost prim-ministru în timpul primului mandat al lui Putin, din 2000 până în 2004.

"Dacă vor exista sancțiuni împotriva tuturor sectoarelor financiare, economia se va prăbuși în șase luni", a afirmat Kasyanov.

Andrey Kostin, șeful VTB Group, spunea săptămâna trecută că sancțiunile ar putea afunda economia de 2 trilioane a Rusiei în recesiune.

Panică în Rusia. "E mai grav decât în 1998 și 2009"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel