Mihai Răzvan Ungureanu: Elena Udrea este cel mai toxic personaj din politica de dreapta

Fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu,  a explicat, la Adevărul Live, decizia dreptei de a trimite în campamia pentru alegerile prezidențiale șase candidați. Acesta nu a ezitat să o atace pe Elena Udrea pentru decizia de a candida din partea PMP.

"În ce priveşte PMP, vorbim de un proiect eşuat în varii etape, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu. E ca un experiement chimic care a fost prost mânuit în laborator, iar cel care a încercat să mânuie produsul nu era chimist. PMP a apărut pe seama unei intenţii personale a doamnei Udrea de a-şi construi vehiculul care să o poată duce către o poziţie importantă.

 Ce e trist este că mulţi oameni de bunăcredinţă s-au implicat în speranţa că dau semnalul de reînnoire a politicii româneşti. A fost un fel de critică indirectă, un contrast faţă de marile partide", a declarat fostul premier.

Citește și: Baconschi, fondator PMP: Orice târfă dă lecții poporului român

"Din PMP au plecat fondatorii şi a rămas persoana pentru care s-a construit. Asistăm la o scenă de comedie. Doamna Udrea nu este un candidat, este propriul candidat, este rezumatul propriilor defecte şi calităţi. Este numele propriu al ambiţiei nemăsurate care nu ţine cont de nimic. E un model comportamental pe care politica reală nu-l suportă.

Cristian Diaconescu este sacrificat pe altarul cinismului politic, ultima ofrandă pe care bunul simţ şi speranţa o aduc. Sacrificarea sa nu este nouă în ceremonial, li s-a întâmplat şi domnilor Baconschi, Papahagi. Îmi pare rău, e o resursă umană risipită".

Citește și:  Elena Udrea, susţinută de Emil Boc la prezidenţiale

Despre decizia lui Emil Boc de a o susține pe Elena Udrea, Ungureanu spune că este o surpriză.  

"Aş fi preferat ca raţiunea să domine, iar etica personală l-ar fi îndemnat să spună că nu se pronunţă asupra simpatiilor. E tot un dublu limbaj: eşti din PDL, primar la Cluj, dar spui că sprijini cel mai toxic personaj din politica de dreapta românească. Un prezidenţiabil al celor două partide mari, al noului PNL este şi garantul fuziunii, aici este miza internă a acestui corp politic", a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel