Mihai Gâdea la TVR: “Liderii de opinie mor, ad litteram"

Mihai Gâdea a acceptat, luni seara,  invitaţia Marinei Constantinescu de a participa la emisiunea Nocturne, de la TVR 1, TVR HD şi TVR+. Mihai Gâdea spune că „nu se consideră un lider de opinie”. Întrebat dacă este un om liber, Mihai Gâdea a spus că:  „Ce-am făcut în ultimii ani ar putea să fie nişte probe în sensul ăsta. Când o să încetez să fiu un om liber, probabil o să încetez să mai fiu”.

[caption id="attachment_308778" align="alignnone" width="640"] Foto: TVR[/caption]

“Eu nu cred în ideea de destin, ca și cum am fi legați de o roată a istoriei. Cred că suntem liberi în deciziile noastre,” a declarat Gâdea.

Gâdea a depănat amintirile de pionerat de la  Realitatea TV, a mărturisit despre  proasta părere pe care o avea despre emisiunile sale din acea perioadă şi timiditatea cu care l-a abordat prima oară, telefonic, pe Octavian Paler – „era ceva nemeritat pentru mine ca un om de profunzimea, de nobleţea lui Octavian Paler să-mi acorde atâta atenţie şi generozitate”.

Un alt subiect incitant deopotrivă pentru societatea civilă şi pentru presă, abordat la întâlnirea Marina Constantinescu – Mihai Gâdea de la TVR, este acela al relaţiei dintre intelectuali şi puterea politică.

Iată câteva dintre declarațiile realizatorului de la Antena 3:

- “De foarte multe ori am fost tentat să plec. Nu vreau să fac bravadă de patriotism, dar am avut sentimentul că România e pentru români.”

-  “Niciodată nu trebuie să ne îngrijoreze o presă care este prea critică. Ci una care este prea slugarnică, una care face propagandă unei anumite puteri.

 - “Unul din motivele pentru care am fost atât de critici este că am sentimentul că societatea s-a degradat semnificativ. Când critici derapaje majore, chiar tu poți să greșești.”

- “Presa moare, câte ziare aveam în anii 90 și ce situație e acum. Liderii de opinie mor, ad litteram. Cine cred că a fost într-adevăr lider de opinie a fost Octavian Paler.”

“Când cineva vrea să fie în arenă, cred că are obligații enorme. Când uită de spiritul critic și devine servantul unui regim mi se pare grav.”

“Presa nu trebuie să găsească soluții, presa trebuie să facă dezvăluiri. Eu nu știu de unde să iau bani pentru medicii din România, dar știu că de aici pleacă mulți medici în fiecare an.

 Gâdea despre colaborarea cu Octavian Paler: “L-am iubit foarte mult”

“Îmi aduc aminte ultima întâlnire. Domnul Paler a murit într-o zi de marți. Mi-aduc aminte că vineri seara făcusem rost de o cremă pentru sciatică, din străinătate. L-am întrebat dacă ne vedem la emisiune. Zice: nu puteți veni mâine? Era o zi de sâmbătă. A fost una din cele mai puternice întâlniri pe care le-am avut cu Octavian Paler. L-am iubit foarte mult și a fost o mare șansă să îl întâlnesc în ultimii ani de viață, când acumulase multe și avea de oferit multe. Pentru mine Octavian Paler va rămâne mereu extrem de puternic. (Sursa: paginademedia.ro)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel