MIHAI COMAN, DOCTOR HONORIS CAUSA. Va primi titlul onorific din partea Universității „Ovidius” din Constanța

mihai coman
mihai coman

Profesorul Mihai Coman va primi, sâmbătă, 7 martie 2015, titlul onorific Doctor Honoris Causa din partea Universității „Ovidius” din Constanța, pentru activitatea sa academică și de cercetare recunoscută pe plan internațional în domeniul jurnalismului. 

Ceremonia se va desfășura în Campusul universității, (Aleea Universității, nr. 1, Constanța), sala Senatului, la ora 11:00, anunță Universitatea din București.

Mihai Coman s-a născut la 26 martie 1953, în Făgăraș. În anul 1976 a absolvit cursurile de masterat ale Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, iar în 1985 și-a susținut doctoratul în Filologie în cadrul aceleiași instituții. Între 1983 – 1989 a fost reporter la cotidianul „Scânteia Tineretului”, iar în următorul an a lucrat ca redactor la editura „Ion Creangă”. Mihai Coman s-a remarcat în aria științelor comunicării ca fiind coordonatorul primului manual de jurnalism din istoria României, Handbook of Journalism, precum și fondatorul școlii de jurnalism românesc la Universitatea din București. A fost bursier Fullbright la University of Oklahoma (2005), și California State University (1999), și a participat ca visiting professor sau visiting researcher la instituții de învățământ superior de prestigiu din Statele Unite, Franța, Germania și Canada. De asemenea, a participat la numeroase conferințe internaționale în domeniul comunicării și jurnalismului și a publicat peste 500 de articole în ziare, reviste literare și publicații științifice din România.

În 2004, Mihai Coman a devenit decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, funcție deținută până în anul 2012. În prezent, el conduce Școala Doctorală în Științele Comunicării din cadrul Universității din București.

Citește și: Experiment propus de un mare sociolog tuturor românilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel