EXCLUSIV  Mihăiță Sava, președinte USR. Nicușor Dan vrea să dea lovitura în fieful PSD

Mihăiță Sava, președintele USR Buzău, a acceptat să răspundă unui set întrebări în exclusivitate pentru DC News. Acesta are de dus o luptă foarte grea - câștigarea alegerilor parlamentare în cel mai roșu județ din România unde social-democrații sunt campioni la voturi.

Mihăiță Sava este inginer, manager la Romterm și candidează din partea USR Buzău pentru Camera Deputaților. Președintele USR ne-a spus că nu are de gând să se lupte cu PSD, dar singura provocare este să-i mobilizeze pe oameni să iasă la vot.

Anca Murgoci: De ce ați decis să vă implicați în politică?

Mihăiță Sava: Pentru că îmi pasă de tot ce se întâmplă în jurul meu. Situația economică și socială în care s-a ajuns după mai bine de un sfert de veac de democrație este departe de ceea ce ne-am dorit, dar mai ales, de ce am fi putut realiza, dacă mediul politic ar fi fost unul curat, cu oameni care să pună mai presus de interesul personal sau de grup, interesul comunității și implicit al țării.

Anca Murgoci: De ce ați ales USR?

Mihăiță Sava: Consider că USR este singurul partid capabil de reformă. Membrii Uniunii Salvați România nu au mai făcut politică, și la fel ca mine, s-au hotărât să se implice cu toată puterea și experiența dobândită în societatea civilă pentru a reda normalitatea acestei țări. Un factor determinant a fost și tenacitatea cu care Nicușor Dan luptă de mai bine de 10 ani cu nedreptățile generate de actuala clasă politică, iar reușitele echipei sale mi-au dat speranța că vom putea avea un viitor mai bun.

Anca Murgoci: Cine sunteți și de ce ar trebui oamenii să vă voteze?

Mihăiță Sava: Sunt un om obișnuit, un om care crede cu tărie că țara noastră merită să ocupe un loc important în cadrul Uniunii Europene, un om care știe că totul se dobândește cu multă muncă, seriozitate și corectitudine, calități pe care noi, buzoienii, le avem din plin! Sunt născut în Buzău și toată viața mi-am trăit-o cu drag în acest oraș. Am absolvit liceul B.P. Hasdeu, apoi Facultatea de Mașini și Echipamente Termice, iar de aproape 20 de ani conduc o firmă în acest domeniu. De ce ar trebui buzoienii să mă voteze? Pentru că sunt de-al lor, pentru că mă confrunt cu aceleași probleme, pentru că îmi doresc ca ei o viață mai bună, pe care consider că o merităm. Cei care mă cunosc știu că pot avea încredere în mine, că sunt un om de cuvânt care își duce întotdeauna promisiunile la bun sfârșit! Mă vor vota și oameni care nu mă cunosc personal. Acestora le mulțumesc pentru votul de încredere și îi asigur că la sfârșitul acestor patru ani vor fi mulțumiți de alegerea făcută.

Anca Murgoci: Aveți de câștigat o luptă grea în Buzău unde de ani buni câștigă PSD. Cum este să duceți o astfel luptă?

Mihăiță Sava: Eu și colegii mei nu luptăm nici cu PSD-ul și nici cu vreun alt partid! USR-ul s-a născut din nemulțumirea societății civile, reprezentând o alternativă la tot ce se întâmplă de 26 de ani încoace! Singura provocare este să-i mobilizăm pe cei care refuzau să vina la vot, din convingerea că nimic nu se poate schimba, că acum în sfârșit au cu cine! De data aceasta nu mai trebuie votat "răul cel mai mic". Fiecare vot e important pentru a porni schimbarea și sper că nu îi vor mai lasă pe alții să le hotărască viitorul!

Anca Murgoci: Bănuiesc că în timp ce domnul Nicușor Dan vrea să salveze Bucureștiul, dumneavoastră vreți să salvați Buzăul. De ce și de cine?

Mihăiță Sava: De ceva timp Nicușor Dan a trecut de la a salva Bucureștiul la a salva România. Este adevărat însă, că România este formată din județe și fiecare reprezentant local trebuie să lupte pentru județul său, deci puteți spune și despre mine că vreau să salvez Buzăul. Vreau în primul rând să-l salvez de la sărăcie! Suntem unul dintre cele mai sărace județe, în condițiile în care avem un potențial extraordinar agricol, turistic, industrial și geografic! Nimic din toate acestea nu a fost exploatat pentru a putea genera bunăstarea locuitorilor județului! De cine? De cei care de 26 de ani pun mai presus de interesele colectivității, interesul lor personal sau al grupului din care fac parte. De acum USR-ul este un aliat de nădejde al buzoienilor în lupta lor pentru o viață normală!

Anca Murgoci: Aveți o slabă reprezentare în mass-media buzoiană. De ce există această problemă? Dacă ne uităm pe site-urile buzoiene avem senzația că doar două partide candidează.

Mihăiță Sava: În primul rând cred că presa locală nu ne consideră suficient de "interesanți" pentru momentul acesta și încearcă să inducă alegătorilor că singura luptă se dă doar între cele două partide. Probabil după rezultatele din 11 decembrie își vor dori să ne prezinte publicului. Pe de altă parte, lipsă noastră de experiență în comunicare ar putea fi o cauză. Însă noi avem toată deschiderea și vom răspunde cu plăcere oricăror solicitări venite din media.

Anca Murgoci: Am văzut că mergeți pe străzi. Ce vă spun oamenii? Au încredere în USR?

Mihăiță Sava: Da! Sunt receptivi și vreau să vă spun că speranța din privirea lor ne dă energia și încrederea că am ales drumul cel bun! Promitem că nu îi vom dezamăgi! Îi așteptăm la vot pe 11 decembrie să începem un nou drum împreună!

În rândurile de mai jos aveți lista Uniunii Salvați România pentru alegerile parlamentare ce vor avea loc pe 11 decembrie 2016.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Valeriu Mocanu, candidat la alegeri. Lupta USR în cel mai roșu județ din România

Senat:

1. Valeriu Mocanu – analist programator la Aaylex Prod S.R.L. Buzău;
2. Cătălin Purnavel – inginer specialist evaluare daune la Allianz Țiriac SA Buzău;
3. Mihaela Roman – filolog și traducător liber profesio­nist, Buzău.

Camera Deputaților:

1. Mihăiță Sava – preșe­dinte USR Buzău, inginer, manager la Romterm SRL Buzău;
2. Vasile Ciurea – vicepreședinte USR Buzău, administrator sistem la Direcția IT&C CEC Bank SA Buzău;
3. Adriana Gabriela Zaman – inginer chimist la Rotec SA Buzău;
4. Pompiliu Sever Dobre – manager relații clienți la Alliantz Țiriac SA Buzău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel