Microsoft şi armata SUA, piratate de patru hackeri

Atac cibernetic
Atac cibernetic

Patru hackeri au fost inculpaţi în Statele Unite pentru că au piratat un program de antrenament al armatei americane şi secrete comerciale privind consola de jocuri Xbox One a companiei Microsoft, a anunţat marţi Departamentul de Justiție american, potrivit Mediafax.

Cei patru bărbaţi sunt suspectaţi că au furat programul dezvoltat pentru armată de societatea informatică Zombie Studios, destinat antrenamentului piloţilor de elicoptere Apache.

Acţionând între 2011 şi martie 2014, acest grup din care fac parte trei americani şi un canadian a colectat de asemenea informaţii confidenţiale şi date privind consola Xbox One, dar și versiunile preliminare ale unor jocuri video, printre care şi "Call of Duty: Modern Warfare 3", cu scopul de a le vinde.

Valoarea datelor piratate este estimată între 100 şi 200 de milioane de dolari, a explicat Departamentul Justiţiei, explicând că 620.000 de dolari au fost confiscaţi în cursul anchetei.

Citește și: Hacker de temut la doar cinci ani - VIDEO


   
"Intruziunile electronice şi în reţelele informatice au devenit curente. Acestea nu sunt delicte neînsemnate, iar cei care le comit trebuie să ştie că nu vor fi scutiţi de urmări", a declarat procurorul statului Delaware (est), Charles Oberlyn, citat în comunicat.
  
Mai mult de atât, autoritățile americane susțin că există și un al cincilea suspect în Australia, dar nu au oferit mai multe detalii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel