Microcip obligatoriu pentru nou-născuți, introdus din 2014-o diversiune italiană

Blogosfera din Italia a pus în circulație o știre potrivit căreia, din luna mai 2014,  copiilor li se va introduce obligatoriu un microcip, imediat după naștere. Zvonul a declanșat o adevărată furtună pe Internet, dar nu a fost preluat de presa serioasă din Peninsulă.

Europarlamentarul Renate Weber a declarat pentru DC News că acest zvon nu are nicio bază reală. ”A fost discutată, în instituțiile comunitare, ideea de a introduce în pașapoartele biometrice ale părinților unele date ale copiilor, acum câțiva ani, dar nu a trecut de acest stadiu. În acest moment, nu există nicio propunere în acest sens. Un eventual proiect nu ar avea șanse de adoptare, este o aiureală, din start”, a declarat Renate Weber.

Cel mai cunoscut site care a difuzat informația este Corriere del Mattino. Măsura de microcipare a nou născuților ar viza obiective de protecție și de sănătate, susțin bloggerii italieni. Astfel, ar preveni răpirile și ar permite, în cazul unui accident, aflarea rapidă a dosarului medical (afecțiuni, grupă de sânge, părinți etc.). Apărătorii drepturilor omului consideră metoda o formă de control, prin care guvernele doresc să monitorizeze toată populația. Grupările religioase s-au opus și pașapoartelor biometrice, fiind de așteptat ca ideea microcipării oamenilor să genereze proteste și mișcări de nesupunere civilă.

O posibilă explicație pentru lansarea acestui zvon ar fi preluarea unor modele americane. Unii activiști care se opun reformei sanitare din America au atacat ”Obamacare”, susținând că se intenționează ciparea copiilor. Succesul zvonurilor americani i-ar fi inspirat pe italieni, care au lansat scenariul, fără să dea detalii, trimiteri la legi etc. Pe site-urile instituțiilor europene nu există proiecte de lege în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel