Michel Platini va candida pentru funcția de președinte al FIFA - BBC

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a primit mesaje de susţinere de la patru confederaţii continentale, astfel că a decis să candideze pentru funcția de președinte al FIFA, urmând a face anunţul oficial în cursul acestei săptămâni, informează BBC, potrivit Mediafax.

Pe lângă Forul European pe care-l conduce în acest moment, Michel Platini, în vârstă de 60 de ani, este susţinut de America de Sud (CONMEBOL), America de Nord, Centrală şi Caraibe (CONCACAF) şi Asia (AFC), toate aceste confederaţii totalizând 144 de voturi din totalul de 209 posibile (reunite în şase confederaţii continentale). El se va înscrie în cursa pentru fotoliul ocupat de elveţianul Sepp Blatter încă din 1998. Alegerile se vor desfăşura pe 26 februarie 2016, la Zurich.

Sepp Blatter a decis să demisioneze din fruntea FIFA în luna iunie, după ce a izbuncnit scandalul de corupţie în care sunt implicaţi înalţi demnitari ai forului internaţional.

Candidaţii care doresc să se înscrie în cursa pentru şefia FIFA o pot face până pe 26 octombrie.

Fost fotbalist, campion european cu Franţa în 1984 şi triplu câştigător al Balonului de Aur, Michel Platini este preşedintele FIFA din ianuarie 2007.

Vezi și: Sepp Blatter, umilit într-o conferință de presă - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel