EXCLUSIV  Mișcări PSD-ALDE contra lui Iohannis. Ce se pregătește

Guvernul PSD-ALDE pregătește mai multe măsuri îndreptate către tehnocrați și Klaus Iohannis.

Gaură buget

În primul rând, senatorii şi deputaţii încep ancheta privind "gaura" din buget lăsată de Dacian Cioloş. Liviu Dragnea a spus că ar fi descoperit o diferență de 10 miliarde de lei între estimările făcute de specialiști și încasările la buget.

[citeste si]

Ancheta se va desfășura în comisiile de buget-finanțe ale Parlamentului, iar la audieri ar putea fi chemați Dacian Cioloș, fostul ministru de Finanțe, Anca Dragu, fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, dar și fostul președinte al ANAF, Dragoș Doroș. Dacian Cioloș a spus că nu există nicio "gaură" la bugetul de stat, iar PSD folosește acestă "gaură" drept scuză pentru a nu-și îndeplini promisiunile făcute în campanie.

Avere Iohannis

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a spus că va cere Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală să verifice averea lui Klaus Iohannis. El vrea să fie verificat modul în care un bugetar își poate cumpăra șase case din banii strânși: "Am să propun în Comisia de Buget de la Camera Deputaților să ceară ANAF să verifice averea domnului Iohannis".

Șef SIE

De asemenea, senatorii și deputații ar putea să nu de aviz viitorului șef SIE pe care îl vrea Klaus Iohannis.

Salariu Iohannis

O altă măsură pregătită de PSD-ALDE vizează și salariul președintelui.

Printr-o decizie a noului guvern, Klaus Iohannis pierde peste 1.000 de lei la salariu în urma eliminării plafoanelor la CAS şi CASS de la 1 aprilie 2017 pentru veniturile mai mari de cinci salarii medii brute pe economie. Președintele va primi 15.108 lei pe lună, faţă de 16.201 lei cât încasează în prezent. 

Toate salariile mai mari de cinci ori decât salariul mediu brut pe economie vor scădea începând cu 1 aprilie 2017, în urma eliminării plafoanelor la CAS şi CASS de către Guvernul Grindeanu. Primii afectaţi vor fi cei mai înalţi demnitari din statului român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel