MH17. Avion prăbușit, Ucraina. Reportaj devastator de la locul prăbușirii. Cădeau cadavre din cer

Avionul Malaysia Airlines, prăbușit în Ucraina, cu 298 de persoane la bord, zbura la 9.144 de metri. Cadavrele pasagerilor s-au izbit de sol. Toți au murit. O femeie îmbrăcată într-un pulover negru zăcea pe spate. Sângele îi tâșnea din față. Un braț îi era ridicat ca și cum și-ar fi semnalizat moartea. O altă victimă, dezbrăcată, doar cu un sutien negru pe ea, zăcea pe pământ. Părul îi era amestecat cu iarbă și moloz. 

Locuitorii au vorbit de oameni care cădeau din cer. Hainele pasagerilor se amestecau cu cenușa. Resturile avionului s-au prăbușit pe un lan de flori purpurii și molozul s-a întins pe mai multe mile de teren agricol. 

Serghei, un separatist rebel, care a participat la operațiunile de salvare spune, pentru New York Times: "A fost oribil. Am fost în stare de șoc".

Drumul spre locul accidentului, în estul Ucrainei, nu departe de granița cu Rusia, a fost căptușit de mașini cu pompieri și vehicule de salvare. Milițienii separatiști, îndeajuns de mulți în terenul controlat de rebeli, stimulau jurnaliștii să facă poze.  În jurul câmpului de flori, acoperit cu moloz, nu erau case. În depărtare se vedeau cotețe lungi, de păsări. Salvatorii s-au grăbit să împrejmuiască molozul cu bandă albă, legată de copaci. Odată cu căderea întunericului, salvatorii s-au adunat în linie lângă mașinile de salvare și pompieri. Câinii lătrau de la distanță, aerul avea un miros crud. 

Un ghid pentru Bali era intact. Multe dintre victime purtau încă centurile de siguranță și erau atașate de rămășitele avionului. Un tânăr în pantaloni scurți albaștri și pantofi sport Nike roșii avea lângă el un iPhone. În jurul cadavrelor împrăștiate în molozul gri mai erau: o carte roz pentru copii, o carte de autocolante, un bilet de parcare pe numele lui Hans van den Hende. Cărți de joc pentru copii erau aruncate pe marginea drumului. 

Avion prăbușit în Ucraina. Interceptări. Dovada că Rusia a fost implicată. "Ce dracului căuta să zboare? Suntem în război!"

Elemente banale ale vieții de zi cu zi au acoperit iarba. Cremă Nivea. Un aparat de ras. Papuci albi. Un flacon de sticlă de Koln. O pătură albastră, moale, atârna dintr-o valiză de culoare roșie, prinsă pe un stâlp de metal. O bicicletă, intactă, căzuse pe iarbă.

80 de copii au murit. Un băiețel la vreo zece ani zăcea în iarbă. Pe tricoul lui scria: "Nu intrați în panică". 

Un salvator, Alexei, spune că avionul pare să fi fost sfâșiat în aer. "A căzut în bucăți", spune el, pe o suprafață de 10-15 kilometri pătrați.  Oleg Georgievich, miner, spune că îi este frică că Ucraina va acuza Rusia sau rebelii proruși că au atacat avionul- "Mâine, ucrainenii vor spune că am tras în avion cu pușca mea. Uitați-vă la mine. Sunt în adidași. Nu am nici măcar vestă antiglonț". A rămas mut uitându-se fix la jurnalist. Pe arma lui scria 1953. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel