METROU, exerciții pregătire în caz de CUTREMUR

La nivelul Bucureștiului urmează să se facă simulări majore pentru a se vedea cum reacționează sistemul de urgență în caz de dezastru, cum ar fi un cutremur.

Invitat la DC News Live, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a spus că au început să se facă simulări la metrou, exerciţii de pregătire pentru intervenţie în cazul producerii unui cutremur.

Cât despre o simulare la nivelul întregii Capitale, Raed Arafat a zis: "Sunt luate în calcul anumite simulări majore care urmează să fie făcute. Este posibil ca unele simulări nici să nu fie anunțate pentru ca noi să vedem cum reacționează forțele noastre. Recent, au început să se facă simulări la metrou. Probabil că oamenii au observat mașini de pompieri la gurile de metrou. Era o acțiune de pregătire în caz că apare ceva la metrou. Același lucru poate să se facă și în cazul cutremurului pentru un bloc dărâmat - cum să se reacționeze. Dacă până acum se spunea că pompierii nu au mai ieșit la exerciții pentru că nu au fost fonduri pentru combustil, acum lucrurile s-au schimbat".

VEZI ȘI: CUTREMUR devastator în București. RAED ARAFAT: Măsuri și scenariu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel