Metal super-hidrofob, pe care apa îl ocolește, creat cu laserul

Cu ajutorul laserului a fost creat un material super-hidrofob.

Cercetători de la Universitatea din Rochester au reuşit, cu ajutorul laserului, să transforme metalul într-un material super-hidrofob (care respinge apa), fără a mai fi nevoie de pelicule adiţionale de pretecţie. Suprafaţa metalului efectiv respinge apa, făcând particulele de apă să sară. Unde ar putea fi utilizat acest metal?

Probabil că numărul de domenii în care acesta va putea fi utilizat este mai mare decât cel imaginat acum, dar ne putem gândi la domeniul aviatic, unde un material care nu va permite acumularea gheţii va reprezenta un progres semnificativ ori unde ruginirea prezintă o problemă. Şi obiectele sanitare (ca pişoarele, în special în zone unde apa reprezintă o problemă) pot utiliza noua descoperire tehnologică.

Citește și: Resetare ceas biologic, proces prin care oboseala dispare imediat



Realizarea cercetătorilor, bazată pe tehnica modelării laser a suprafeţei metalului, are şi alte progrese în urmă, cum ar fi transformarea metalelor în metale negre.

Noul material este mult mai "alunecos" decât teflonul, material utilizat pentru a acoperi tigăile, pentru a evita lipirea mâncării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel