EXCLUSIV  Mesaj din Washington: Nu se repetă greșeala de la referendum

Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat pentru DCnews că Statele Unite vor ține seama de votul popular la alegerile din 11 decembrie, din România. 

”America va ține seama de vot, potrivit unor surse autorizate din Washington, a spus Chirieac. În ultima vreme, datele colectate de barometrele de opinie arată că majoritatea românilor apreciază că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, având la conducere un guvern tehnocrat.

Între altele, corupția, pe care s-a bazat discursul de campanie al forțelor politice pe care se sprijină tehnocrații, se află doar pe poziția 5-6 în agenda românilor. În funcție de rezultatul votului, se va merge în sensul actual, cu accent pe curățirea clasei politice și mai puțin pe reconstrucție. Dacă votul va fi majoritar către Stânga și împotriva actualului sistem de conducere a României, SUA vor respecta votul democratic și vor sprijini noua administrație rezultată din alegeri.

[citeste si]

Există, încă, discuții cu privire la personalitatea care îi va succeda lui Cioloș, însă America nu va repeta greșeala din 2012. Atunci, împotriva votului covârșitor anti-Băsescu, America a decis menținerea fostului președinte în funcție. Consecințele au fost catastrofale atât pentru România, cât și pentru relațiile profunde româno-americane”, a spus Chirieac. 

VEZI ȘI: Ponta: Noi, mocirla, am votat împotriva stăpânilor. Chirieac: Este sintagma care va scoate lumea la vot

Alegeri locale 2016. Prognoza DCNews: Rezultate pe plan național și în Capitală

Alegeri Parlamentare 2016. URMĂREȘTE LIVE TOATE DETALIILE DE LA VOT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel