Merkel rupe tăcerea în cazul conflictului Israel - Palestina

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, susține că atacurile cu rachete ale Hamas asupra Israelului nu au nicio justificare.

Cancelarul german l-a sunat pe premierul israelian Benjamin Betanyahu și a condamnat ferm atacurile asupra Israelului, despre care a spus că "nu au nicio justificate", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german, citat de tvn24.pl.

Mai multe rachetele declanșate din Fâșia Gaza au căutat să lovească centrul Israelului, inclusiv Tel-Aviv-ul, cele mai multe dintre acestea fiind distruse de sistemul antirachetă israelian. Până acum, "Iron Dome" are o rată de succes de 97%.

În ultimele trei zile, Israel a răspuns cu peste 400 de atacuri aeriene asupra Fâșiei Gaza, în urma cărora au murit cel puțin 75 de persoane, inclusiv copii.

Totodată, președintele francez Francois Hollande a "condamnat puternic" agresiunea militanților palestinieni, în cadrul unei conversații cu Netanyahu.

"Guvernul israelian ar trebui să ia toate măsurile necesare pentru a proteja cetățenii în fața amenințării", a spus un purtător de cuvânt al Palatului Elysee.

Într-un comunicat remis redacției noastre, "MAE condamnă cu fermitate tirurile de rachetă lansate din Fâșia Gaza asupra populației civile israeliene. Atacurile continue asupra acesteia sunt de natură să conducă la escaladarea tensiunilor şi, în consecinţă, la alimentarea măsurilor de ripostă. MAE îşi exprimă, totodată, preocuparea faţă de consecinţele umanitare ale exacerbării spiralei violenţelor. MAE face apel la părţile implicate să renunţe la utilizarea forţei pentru a evita producerea de noi victime în rândul populaţiei civile. MAE recunoaşte dreptul la securitate al Statului Israel. Totodată, MAE reiterează susţinerea României pentru soluţia celor două state, israelian şi palestinian, care să coexiste în pace şi securitate şi evidenţiază, mai mult decât oricând, necesitatea reluării negocierilor de pace".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel