Merkel, anunț controversat după atacurile din Germania

Angela Merkel a declarat joi că atacatorii grupării teroriste Stat Islamic care s-au dat drept refugiați "au ridiculizat" Germania și pe alți refugiați, scrie Agerpres. Cancelarul german a anunțat în același timp că Berlinul va continua politica privind refugiații.
 
"Teroriștii vor să lovească în disponibilitatea noastră de a prelua refugiați, ne opunem ferm acestui lucru, a insistat Merkel, care a repetat mantra sa despre capacitatea țării sale de a face față unui aflux fără precedent de refugiați:a spus Merkel. Sunt convinsă că putem gestiona acest obiectiv istoric", a reiterat ea. Cancelarul Merkel a anunțat că armata Germaniei, Bundeswehr, va fi "integrată în lupta împotriva terorismului.
 
Germania se opune "urii și fricii" pe care vor să le instaureze teroriștii, a spus Merkel, care a pledat pentru îmbunătățirea procesului de repatriere a migranților. Totuși, a avertizat cancelarul german, înaintea luării oricărei măsuri, este necesară mai înainte o analiză atotcuprinzătoare. Ea a pledat pentru crearea unui sistem de avertizare timpurie care să alerteze autoritățile în legătură cu amenințările privind radicalizarea.
 
Cancelarul german a apreciat totodată că seria de atacuri în Franța, Belgia, Turcia și Orlando (SUA) sunt "șocante și deprimante".
 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel