Meleșcanu: Victoria Nuland se referea, evident, și la România

Victoria Nuland
Victoria Nuland

În opinia prezidențiabilului Teodor Meleșcanu este "evident" că asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland, se referea și la România când critica protejarea corupților cu ajutorul Parlamentului.

Oficialul SUA îi acuza, săptămâna trecută, într-o conferință organizată la Washington, pe unii lideri central-europeni că derapează de la valorile democrației promovate de UE și NATO, în timp ce profită de apartenența la aceste organisme, și că protejează oficialii acuzați de corupție. 

Ponta-Meleșcanu, război electoral: Armele politice ale fostului șef SIE

"Mie mi s-a părut că declarația d-nei Nuland a fost tratată cu multă lejeritate, iar în context electoral chiar s-a încercat să se răstălmăcească ceea ce a spus. Mesajul d-nei Nuland este unul extrem de puternic și poate unul dintre cele mai serioase pe care le-am primit. Statele Unite au o politică foarte clară: suntem într-un parteneriat strategic cu SUA, iar singurul lucru care îi preocupă este ca aliații lor să fie stabili și prosperi. Orice deviere de la aceste obiective, politici sau declarații publice care contravin ideii de stabilitate și prosperitate sunt preocupante pentru SUA. Aliații trebuie să fie, și România printre ei, țări prospere.

Țări în care ai probleme cu Justiția, în care ai probleme cu Parlamentul, evident că intră în tot ceea ce a spus dna Nuland. Nu a spus foarte concret, dar să credem că nu se referă la noi este o mare eroare sau, pur și simplu, o încercare de a scăpa, în perioada electorală, de anumite interpretări. În mod evident se referă și la noi", a declarat Teodor Meleșcanu, marți, la interviurile DC News Live.

Premierul Victor Ponta a declarat, ca reacție la criticile Victoriei Nuland, că oficialul american se referea la prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban.

 

Culise: Omul lui Viktor Orban s-a răfuit cu Victoria Nuland, la Washington. Cum a răspuns criticilor oficialului SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel